İstanbul Adalet Sarayı'nda korona vaka patlaması!

İstanbul Adalet Sarayı'nda korona vaka patlaması!

İstanbul Adalet Sarayı'nda 4 ayrı icra dairesinde çalışan personeller koronavirüse yakalandı. Vakaların ardından diğer personeller de izne çıkartılarak evlerinde karantinaya alındı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda korona vaka patlaması!
16px
24px
10.09.2020 11:21
ABONE OLgoogle

İstanbul Adalet Sarayı’nda eksi ikinci katta bulunan 4 ayrı icra dairesi çalışanının koronavirüs testi pozitif çıktı. 18, 19, 29 ve 33. icra müdürlükleri çalışanlarında arka arkaya Covid-19 görülmesi üzerine personel idari izne çıkartılarak 14 gün karantina altına alındı.

Adalet Komisyonu, dezenfekte edilen icra dairelerine geçici personel görevlendirdi. İcra dairelerinden bazıları kapılarını kapatarak, numaratörden sıra numarası alan kişilere tek tek hizmet vermeye başladı.

VATANDAŞLAR TEK TEK ALINIYOR

İcra müdürlüklerine Covid-19 tedbirleri kapsamında 4 metrekarede bir kişi bulunma zorunluluğu getirilmişti. Bu nedenle vatandaşlar icra dairelerine tek tek alınıyordu.

Ayrıca yoğunluğun azaltılması için kısmi işlemler (borca itiraz mal beyanı, dosya taraf bilgisi, vekil kaydı işlemleri, posta ve kargo teslim alma, İ.İ.K. 106-110 talepleri, 3. şahıslar tarafından verilen dilekçeler, İ.İ.K. 89/1 madde cevapları ve maaş haczi), oluşturulan icra ön bürolarından yapılıyordu. İcra dosyasını incelemek isteyenlere ise dosyasının hazır edilmesi için belli bir saat verilerek, tekrar gelmesi isteniyordu.

Ancak tüm bu önlemler işlerin yoğunluğunun azaltılması kapsamında iyileştirme tedbirleri adı altında askıya alındı. Tedbirlerin hafifletilmesi üzerine de günde binlerce kişinin giriş çıkış yaptığı İstanbul Adalet Sarayı’nda Covid-19’un patlamasına neden olduğu öne sürüldü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde