İşsizlikte vahim tablo: 400 kişilik işe 50 bin üniversite mezunu başvurdu

İşsizlikte vahim tablo: 400 kişilik işe 50 bin üniversite mezunu başvurdu

Türk Kızılayı'nın Suriyeli mültecilere yönelik projerlerde çalışması amacıyla alacağı 400 kişilik iş için tamamına yakını üniversite mezunu tam 50 bin kişi başvurdu.

İşsizlikte vahim tablo: 400 kişilik işe 50 bin üniversite mezunu başvurdu
16px
24px
05.12.2016 09:57
ABONE OLgoogle

3 milyon 493 bin kayıtlı işsizin bulunduğu Türkiye'de ekmek aslanın ağzında değil, midesinde…

Türk Kızılayı, 3 milyon Suriyeli mülteciye dönük projede görevlendirmek üzere, 400 personel almak istedi. Ayda 2 ila 2 bin 500 lira maaş verilecek iş için, yüzde 99'u üniversite mezunu, 50 bin genç başvurdu.

10 bin özel harekat polisinin alınacağı mülakata da, 285 bin kişi müracaat etmişti. 50 bin kişi arasından eleme yapmaya çalışan Kızılay İnsan Kaynakları Direktörlüğü aradığı kriterlere uyan 230 kişiyi işe aldı.

Türkiye'de yabancı işçi olmak çok zor

Önümüzdeki günlerde 170 kişiyle daha sözleşme imzalanacak. Bir yıllık süreli sözleşmeli işe girebilmek için üniversite mezunu 50 bini aşkın gencin sıraya girmesi Türkiye'deki işsizliğin geldiği noktayı da gözler önüne serdi. 400 personelin sadece yüzde birini lise mezunu adaylar oluşturdu. Kızılay Genel Başkanlığı, işe alacağı 400 kişiyi Suriyeli mültecilere hizmet veren Toplum Merkezlerinde görevlendirecek.

Bu personelin maaşları AB'nin Türkiye'ye aktaracağı 3 milyar Euro'luk kaynaktan ödenecek. Kızılay'ın 13 ilde Toplum Merkezi bulunuyor. Proje ile merkezlerin sayısı 20'ye çıkartılacak. Arapça tercüman, uzman, çocuk gelişimi uzmanı, psikolog gibi branşlarda çalışacak personel, aylık 2 bin ila 2 bin 500 TL arasında maaş alacak.

BAŞVURU İNTERNETTEN

Kızılay, metropol şehirler ile Suriye sınırındaki kentlerde kurduğu Toplum Merkezlerinde mültecilere psiko-sosyal destek, çocuklara eğitim, kadınlara ise meslek edinme kursları düzenleyecek.

Türk Kızılayı yetkilileri, internet üzerinden yapılan başvuruların tahminlerinin çok üzerinde gerçekleştiğini belirterek, “400 açık pozisyon için en fazla 4-5 bin müracaat bekliyorduk. Şu anda 50 binin üzerinde aday iş için sırada bekliyor. Kriterlere uyan adayları mülakat için Ankara'ya çağırıyoruz” dediler. Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde