İsrail yolsuzluğu affetmedi: Eski Başbakana 8 ay hapis

İsrail yolsuzluğu affetmedi: Eski Başbakana 8 ay hapis

İsrail eski Başbakanı Ehud Olmert'e, ABD'li işadamından rüşvet aldığı gerekçesiyle 8 ay hapis cezası verildi. Olmert, geçen yıl Mayıs ayında başka bir yolsuzluk davasından da 6 yıl hapis cezası almıştı.

İsrail yolsuzluğu affetmedi: Eski Başbakana 8 ay hapis
16px
24px
25.05.2015 11:50
ABONE OLgoogle
Sanayi ve ticaret bakanlığı görevi döneminde Olmert, İsrail'de kendi çıkarlarını ilerletmeyi düşündüğü belirtilen Amerikalı bir işadamından para dolu zarflar almakla suçlandı.

Kudüs mahkemesi Olmert'i, kendi yardımcısının yolsuzluk yaptığını iddia etmesinden sonra Mart ayında görevi kötüye kullanma ve dolondırıcılıktan suçlu bulmuştu. Bugün ise mahkeme, eski Başbakan Olmert'e 8 ay hapis cezası verdi. Olmert'in avukatları, kararı Yargıtay'a taşıyarak temyiz edeceklerini duyurdu.

Geçen sene Mayıs ayında Olmert, 'Kudüs Belediye Başkanı olarak görev yaparken Kudüs'te bir gayrimenkul anlaşmasıyla bağlantılı olarak 160 bin doları kabul ettiği' için 6 yıl hapse mahkum edilmişti. 69 yaşındaki Olmert ise tüm suçlamaları inkar ederek kararları Yargıtay'a taşımıştı. Kararın temyiz sürecinde Olmert'in serbest olacağı belirtildi. Olmert'in avukatları, temyiz sürecine götürülen kararın önümüzdeki birkaç ay içinde sonuçlanacağını umduklarını açıkladı.

Olmert 2006 yılında başbakan olmuş; ancak yolsuzluk iddiaları nedeniyle 2008 yılında istifa etmek zorunda kalmıştı. Bu sırada Olmert'in Filistin ile varmak istediği barış anlaşması ise rafa kaldırılmıştı. İstifa etmesinin ardından Olmert, 2009 yılında yeni hükümet kurulana kadar başbakanlık görevine devam etmişti. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde