İsrail sahilde oynayan çocukları katletti

İsrail sahilde oynayan çocukları katletti

İsrail’in operasyonunda Gazze’de ölü sayısı 220’e ulaştı. Dün yaşanan bir olay, ölümlere alışan Gazze’de kan dondurdu.

İsrail sahilde oynayan çocukları katletti
16px
24px
17.07.2014 05:40
ABONE OLgoogle
İsrail’in operasyonunda Gazze’de ölü sayısı 220’e ulaştı. Dün yaşanan bir olay, ölümlere alışan Gazze’de kan dondurdu. ‘Güvenli’ diye gittikleri plajda oyun oynayan dört çocuk bombardıman sonucu hayatını kaybetti

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısı dokuzuncu gününde yüzde 80’i sivil, 226 Filistinli öldürüldü. İsrail savaş uçakları Gazze’de aralarında Hamas yetkililerine ait evlerin de olduğu 40’a yakın hedefi vurdu. Han Yunus’taki bir evde 65 yaşındaki bir kadınla 10 yaşındaki bir çocuk öldü. Ancak dün yaşanan bir olay, çaresizlikten ölümlere alışan Gazze’yi bile şoke etti.

Öğle saatlerinde Gazze’nin güneyindeki Al Şati mülteci kampında kalan çocuklar, bombardımandan uzak Oyun oynayabilmek için bir plaja gitmeye karar verdiler. 15 çocuğun oyun oynadığı sırada bir patlama sesi yükseldi. Dehşete kapılan çocuklar patlamanın etkisi ile plaja saçıldılar. Plaja bakan Gazzeliler, çocuklara kaçmaları için seslenirken bir patlama sesi daha geldi. Çocuklar ağlayarak kaçmaya devam etse de dördü geride kalmıştı.  Kuzen oldukları açıklanan Ahed Atef Bakr (10), Zekeriya Ahed Bakr (10), Muhammed Ramez Bakr (9) ve İsmail Muhammed Bakr (11) adlı çocuklar plajda hayatlarını kaybetti. Diğer çocuklar ise kanlar içinde yakınlardaki bir otele doğru kaçarken, çalışanlar ve otelde kalan gazeteciler plaja giderek yardıma koştu.

Çocukların cesetleri yakındaki Ebu Hasira Camisi’ne götürülürken Bakr ailesi yasa büründü. Çocukların dedesi, camide toplananları iterek dört küçük naaşın önünde diz çöktü. Amcaları ise İsrail’e isyan ederek “O gelişmiş teknolojilerine rağmen çocukları nasıl ayırt edemezler” diye seslendi.

İsrail, operasyon boyunca Hamas’ı hedef aldıklarında ısrar etse de, çocukların cenazesi aksini simgeliyordu. Aile üyeleri cesetleri, Hamas’ın rakibi olan Fetih’in sarı renkli bayraklarına sarmıştı. İsrail ordusu ‘olayın incelendiği’ açıklamasında bulundu. Plajı hedef alan bombanın İsrail donanması tarafından atıldığı düşünülüyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde