İsrail nano-silah dönemini başlattı

İsrail nano-silah dönemini başlattı

İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, sadece birkaç santim büyüklüğünde nano-teknoloji ürünü saldırı robotları geliştirilmesi için talimat verdi

İsrail nano-silah dönemini başlattı
16px
24px
19.11.2006 12:15
ABONE OLgoogle

Lübnan"da 34 gün süren savaş boyunca Hizbullah"ı etkisiz hale getiremeyen İsrail, dünyada tüm savaş doktrinlerinin değişmesine neden olacak yeni bir askeri program başlattı.

Nobel Barış Ödüllü İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, “Lübnan"daki savaş daha küçük silahlara ihtiyacımız olduğunu gösterdi. Bir intihar bombacısının üzerine 100 milyon dolar değerinde bir savaş uçağı göndermenin hiçbir mantığı yok. Geleceğin silahlarını geliştirmeye başladık” dedi.

Peres"in talimatıyla 15 bilimadamından oluşan bir ekip nanoteknoloji yöntemini kullanarak yeni silahlar geliştirmeye başladı. Santimetrenin milyonda biri büyüklüğünde olan nano parçacıklar kullanılarak boyu küçük bir böceği geçmeyen akıllı robotlar geliştirilmesi amaçlanıyor. Reuters haber ajansına göre, İsrail"in üzerinde çalıştığı silahların başında, fark edilmeden düşman hatlarında suikast operasyonları düzenleyecek arı büyüklüğünde bir uçan robot geliyor. “Biyonik Arı” nın yanısıra İsrail, insanın kas gücünü onlarca kat artıracak bir süper eldiven geliştirmeye çalışıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde