İsrail katliamı: Gazze'de 33'ü çocuk 172 kişi hayatını kaybetti

İsrail katliamı: Gazze'de 33'ü çocuk 172 kişi hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 172 kişinin hayatını kaybettiği, bin 260 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

İsrail katliamı: Gazze'de 33'ü çocuk 172 kişi hayatını kaybetti
16px
24px
14.07.2014 05:03
ABONE OLgoogle
İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 172 kişinin hayatını kaybettiği, bin 260 kişinin ise yaralandığı açıklandı. BM, ölenlerinin 33'ünün çocuk olduğunu kaydetti. Gazze'de binlerce kişi evlerini terk ediyor.

Gazze'deki Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği hava saldırılarında 3 kişi, Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde bir grup Filistinliye yönelik hava saldırısında da 5 kişi hayatını kaybetti. 

Gazze'deki bir eve düzenlediği bombardımanda yaralanan 1 Filistinli de hayatını kaybetti.  Saldırılarda 73 kişi yaralandı.

İsrail'in geçen haftadan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 172'ye yükseldi, bin 260 kişi ise yaralandı. 

BM GENEL SEKRETERİ'NDEN UYARI

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, taraflardan çatışmaları sonlandırmalarını istedi.

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, BM Güvenlik Konseyi'nin açık ateşkes talebine rağmen Gazze Şeridi'ndeki durumun daha da kötüye gitmesi ve bu durumun sivillere etkisi nedeniyle Genel Sekreter Ban'ın alarma geçtiği belirtildi.

Hamas'ın roket saldırılarının uluslararası hukukun ihlali olduğu belirtilen açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın bu saldırıları kınadığı ve sonlandırılmasını istediği bildirildi.

33 ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'ndan (UNICEF) yapılan açıklamada da İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de 33 çocuğun yaşamını yitirdiği ve yüzlercesinin yaralandığı bildirildi. 

Bu saldırıların çocuklarda fiziki ve psikolojik derin etkiler bıraktığı kaydedilen açıklamada, bölgede bulunan UNICEF personelinin, yaşanan şiddet nedeniyle çocukların geceleri kabuslar gördükleri, yemeden içmeden kesildikleri ve ruhsal stres bulguları gösterdiklerini rapor ettikleri belirtildi.

EVLERİNİ TERK EDİYORLAR

Hava saldırılarına devam edeceğini söyleyen İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyine yaptığı "Bölgeyi tahliye edin" uyarısının ardından binlerce Gazzeli evlerini terk ediyor.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), yaklaşık 17 bin Gazzelinin sığınma talep ettiğini açıkladı.

Evlerini terkedenler, Gazze'de Birleşmiş Milletler (BM)'e ait olan ve sığınak olarak kullanılan okullara yerleştirildi.

Birleşmiş Milletler yardım kuruluşu sözcüsü Chris Gunness, yerel saatle Pazar sabahı 10.30'da 4 binden fazla Gazzelinin BM'nin sekiz farklı üssüne sığındığını söyledi.

Çift vatandaşlığa sahip yaklaşık 800 Filistinli'nin de İsrail'in Erez Geçişi'nden Gazze'yi terk ettiği bildirildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde