İsrail'den o Türk şirketlerine iyi haber

İsrail'den o Türk şirketlerine iyi haber

İsrail İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen'in İsrail gazının Türkiye'ye taşınması ile ilgili açıklamaları heyecan yarattı

İsrail'den o Türk şirketlerine iyi haber
16px
24px
30.05.2016 12:25
ABONE OLgoogle
İsrail gazında mesafe alınmasının başta Enka olmak üzere Turcas, Zorlu ve Çalık için olumlu etkiler yaratması bekleniyor

İsrail İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen'in İsrail gazının Türkiye'ye taşınması ile ilgili açıklamaları analistlere göre başta Enka olmak üzere bazı Türk şirketleri için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. 

İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, Türkiye'nin İsrail gazının taşınması için en iyi ve en uygulanabilir güzergah olduğunu belirterek, "Fizibilite çalışmaları özel sektör tarafından çoktan tamamlandı, projeler sadece zaman meselesi. Bölgede şu anki durum Türkiye ve İsrailiçin enerji iş birliğine yönelik böyle bir anlaşmayı gerektiriyor" ifadelerini kullanmıştı. 

TEB Yatırım Bireysel Müşteri İşlemleri Araştırma Müdürü Mehmet Emin Zümrüt, İsrail gazıyla ilgili söz konusu sualtı boru hattı projesinin Enka için önemli bir katalizör olabileceğini belirtti.

Projenin maliyetinin 3 milyar dolar olmasının beklendiğini söyleyen Zümrüt, elindeki iş hacmini artıracağı için ve 2018’den sonra devlet garantisi bittiği zaman elektrik santrallerinde ihtiyacı olan doğalgaza erişimini kolaylaştıracağı için Enka’nın bu projeyi almasının olumlu olacağını ifade etti. 

Zümrüt, "Enka’nın üstün mühendislik ve finansman yetenekleri dikkate alındığında proje için en büyük adaylardan bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz. Enka’nın 2016 Mart sonu itibariyle 2,9 milyar dolar net nakdi var. Daha önce proje ile ilgilenen Turcas, Zorlu ve Çalık da potansiyel adaylar arasında" değerlendirmesini yaptı.  
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde