İsrail'den Gazze'ye zehirli gazla kara harekatı

İsrail'den Gazze'ye zehirli gazla kara harekatı

İsrail Başbakanı Netanyahu, kara birliklerine Gazze'ye girme emri verdi. Bu talimatın hemen ardından İsrail Gazze'ye yönelik, karadan, havadan ve denizden ağır bombardımana başladı.

İsrail'den Gazze'ye zehirli gazla kara harekatı
16px
24px
18.07.2014 05:48
ABONE OLgoogle
İsrail'in düzenlediği hava ve kara saldırılarında biri çocuk 6 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi yaralandı. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 246'ya, yaralıların sayısı bin 860'a yükseldi.

Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarını sürdürdüğünü belirtti. Kudra'nın verdiği bilgiye göre, İsrail tarafından Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesine düzenlenen hava saldırısında ikisi kardeş, 3 Filistinli yaşamını yitirirken, güneydeki Refah kentine yönelik top ateşinde ise 6 Filistinli yaralandı.

Refah'daki eş-Şevke bölgesine yönelik İsrail saldırısında 5 aylık bir bebek ve bir Filistinli genç olmak üzere 2 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi yaralandı. Han Yunus kentinde ise 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Kudra, çeşitli bölgelerde düzenlenen saldırılarda yaralanan 30 Filistinlinin çevre hastanelere nakledildiğini bildirdi. İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında ölenlerin sayısının 246'ya yükseldiğini belirten Kudra, yaralı sayısının bin 860'a ulaştığını söyledi. 

ZEHİRLİ GAZLA SALDIRI
 
İsrail'in, Gazze'nin kuzeyi ve Refah kentinin Eş-Şevke  bölgesine düzenlediği saldırıda, çok sayıda kişinin gazdan etkilendiği  bildirildi. 
 
Gazze'deki görevini yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı  Sözcüsü Eşref el-Kudra, "İsrail'in, Gazze'nin  kuzeyi ve Refah kentinin Eş-Şevke bölgesine zehirli gazlarla düzenlediği  saldırıda, arasında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi etkilendi" dedi. 
 
Kudra, İsrail topçu birliklerinin düzenlediği saldırı sonucu yayılan  gazdan etkilenen Filistinlilerin, hastanelere sevk edildiğini söyledi. 

KARADAN, DENİZDEN VE HAVADAN BOMBARDIMAN 
 
İsrail Başbakanı Netanyahu, kara birliklerine Gazze'ye girme emri verdi. Bu talimatın hemen ardından İsrail Gazze'ye yönelik, karadan, havadan ve denizden ağır bombardımana başladı.
 
 İsrail Başbakanı Netanyahu, orduya kara herakatı için emir verdi. İsrail saat 22.00'de de Gazze'nin güney sınırındaki vatandaşlarına sığınaklara girmeleri için çağrı yaptı. Saat 22.45 sularında da Gazze'ye yönelik, karadan, havadan ve denizden ağır bombardıman başladı. 
 
Netenyahu, 50 bin askerin katıldığı kara harekatının amacının Gazze'yle Mısır arasındaki yeraltı tünellerini yıkmak olduğunu açıkladı.
 
İSRAİL: BÜYÜK DARBE VURACAĞIZ

 
İsrail başlattığı kara harekatı ile 'Hamas'a büyük bir darbe' vuracaklarını açıkladı. İsrail ordusu yaptığı açıklamada harekat ile Gazze'deki tüm tünelleri imha edeceklerini belirtti.
 
HAMAS: DEHŞET SONUÇLARI OLACAK
 
Hamas Sözcüsü, İsrail'in kara harekatı kararını 'aptalca' olarak yorumlarken, kara harekatının 'dehşet' sonuçları olacağını belirtti.
 
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İLK TEPKİ
 
Dışişleri Bakanlığı: 'İsrail'in Gazze'ye kara harekatını kaygıyla karşılıyoruz' denildi
 
Ateşkes bitti, saldırılar başladı 
 
BM'nin önerdiği "5 saatlik ateşkes" anlaşmasının saat 15:00'te sona ermesinin ardından İsrail savaş uçakları, Gazze ve Beyt Lahya beldesindeki tarım arazilerine saldırı düzenledi.
 
Beyt Hanun’da iki Filistinli hayatını kaybetti. Han Yunus bölgesinde ise Filistinlilere ait bir eve topçu bataryaları tarafından vuruldu. Saldırıda 1 kız çocuk hayatını kaybetti.
 
İsrail’in 7 Temmuz’dan bu yana Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı da 234'ye çıktı. 
 
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları da Gazze'ye sınır olan Yahudi yerleşim birimlerine havan topu saldırısı düzenlediğini duyurdu.
  
Saldırılardan ölenlerin sayısı 240'a yükseldi 

 
İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda  hayatını kaybedenlerin sayısının 240'a çıktığı, bin 770 kişinin yaralandığı  bildirildi. 
 
Gazze'deki görevini yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı  Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in aralıksız devam eden hava saldırılarında can  kaybının 240'a yükseldiğini söyledi. el-Kudra, saldırılarda bin 770 kişinin  yaralandığını aktardı. 

Kudra, Gazze'nin doğusundaki Et-Tüffah Mahallesi'ndeki bir eve İsrail  tarafından atılan top mermisinin isabet etmesi sonucu aynı aileden 3 kişinin  hayatını kaybettiğini, 3 kişinin yaralandığını kaydetti. 
 
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün  sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da  Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail,  olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye operasyon  başlatmıştı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde