İsrail, İran'ı vuracak

İsrail, İran'ı vuracak

İsrail'in, İran'ın uranyum zenginleştirme tesislerini yok etmek için saldırı planladığı öne sürüldü.

İsrail, İran'ı vuracak
16px
24px
07.01.2007 12:53
ABONE OLgoogle

İngiliz Sunday Times gazetesi, İsrail'in, İran'ın uranyum zenginleştirme tesislerini taktik nükleer bir saldırıyla yok etmek amacıyla gizli planlar yaptığını öne sürdü.

Gazetenin, bazı İsrailli askeri kaynaklara dayanarak verdiği haberde, İsrail hava kuvvetlerine bağlı 2 uçak filosunun, İran'a ait Natanz'daki uranyum zenginleştirme tesisini nükleer silahlarla vurmak amacıyla eğitim yaptığı belirtildi.

Gazete, İsrail'in ayrıca İran'daki Arak ağır su işletim tesisi ile İsfehan'daki uranyum işleme tesisini de konvansiyonel bombalarla vurmayı planlandığı iddia edildi.

İsrail'in, Natanz'daki uranyum zenginleştirme tesisini hedef alan nükleer saldırıda ortaya çıkacak radyoaktif zerreciklerin atmosfere yayılmasını önlemek amacıyla, tesisi önce lazer güdümlü füzelerle bombalayarak tüneller açmayı ve sonra da nükleer başlıklı füzeleri bu tünellerin içine göndererek tesisi toprak altından vurmayı planladığı öne sürüldü.

Haberde, İsrail'in nükleer saldırıyı ancak bir konvansiyonel saldırının ihtimal dışı kalması ve ABD'nin İran'a müdahale etmeyi reddetmesi durumunda düzenlemeyi planladığı kaydedildi. Gazete, İsrail'in İran'a baskı yaparak bu ülkenin uranyum zenginleştirme çalışmalarını durdurmak amacıyla söz konusu planları açıklamış olabileceğine dikkati çekti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde