İspat edene 1 milyon dolar

İspat edene 1 milyon dolar

Uğur Dumankaya, İstanbul’daki İkon projesine yönelik ‘zemin kayıyor’ iddiasını ortaya atanları ispata davet etti

İspat edene 1 milyon dolar
16px
24px
15.11.2013 08:59
ABONE OLgoogle

Top­lam 300 mil­yon TL’­lik ya­tı­rım­la İs­tan­bul Ana­do­lu Ya­ka­sı Göz­te­pe­’de ha­ya­ta ge­çi­ri­len To­go Mi­mar­lı­k’­ın ta­sar­la­dı­ğı 149 met­re yük­sek­li­ğin­de iki­si 42, bi­ri 41 kat­lı bir­bi­ri­ne bi­ti­şik üçüz ku­le­li Du­man­ka­ya İkon pro­je­sin­de ze­min kay­ma­sı id­di­ala­rı­na, son nok­ta­yı Du­man­ka­ya Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Uğur Du­man­ka­ya koy­du. Du­man­ka­ya, “Ze­mi­ni ka­yı­yor di­yen­le­ri, is­pa­ta da­vet edi­yo­rum. ‘Kay­ma­’yı bel­ge­le­ye­ne he­men 1 mil­yon do­lar ve­re­ce­ği­m” de­di.

İki yıl­dır sü­ren kay­ma id­di­ala­rı­nı ön­ce­le­ri gü­le­rek kar­şı­la­dık­la­rı­nı, an­cak gi­de­rek ar­tan de­di­ko­du­la­rın can sık­tı­ğı­nı ve bir şe­hir ef­sa­ne­si ha­li­ne dö­nüş­tü­ğü­nü be­lir­ten Du­man­ka­ya, fi­nan­sal iliş­ki­le­ri olan bir ban­ka­nın bi­le ken­di­le­rin­den ze­min etüd ra­po­ru is­te­di­ği­ni söy­le­di. Du­man­ka­ya, yurt dı­şı se­ya­hat­le­rin­de da­hi söz ko­nu­su söy­len­ti­ler­le kar­şı kar­şı­ya kal­dık­la­rı­nı be­lirt­ti.

Mi­lim bile oy­namadı

Du­man­ka­ya, söy­len­ti­ler çı­kın­ca ikin­ci de­fa İs­tan­bul Tek­nik Üni­ver­si­te­si­’n­den pro­je­de her­han­gi bir kay­ma ol­ma­dı­ğı­nı tes­pit et­tir­dik­le­ri­ni ve ra­por al­dık­la­rı­nı di­le ge­tir­di. Du­man­ka­ya, “Al­man­ya­’da rüz­gar tes­ti­nin bi­le ya­pıl­dı­ğı pro­je­de 2 mi­lim da­hi kay­ma­nın ol­ma­dı­ğı söz ko­nu­su ra­por­da ya­zı­yor. Bu du­ru­mu İko­n’­dan mülk alan­lar­la pay­laş­tık. Ken­di­le­ri­ne bri­fing­ler ver­di­k” diye konuştu.

“Söy­len­ti­le­rin çık­ma­sın­da; em­sal ne­de­niy­le bir­bi­ri­ne bağ­lı 3 blok­tan iki­si­nin 42 kat­lı, di­ğe­ri­nin 41 kat­lı ol­ma­sı et­ki­li ol­muş­tur di­ye dü­şü­nü­yo­ru­m” di­yen Du­man­ka­ya, “As­lın­da blok­la­rı ya­par­ken kat far­kı­nın 1 de­ğil 3-5 kat ol­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni an­la­dık. Ay­rı­ca böl­ge­nin kent­sel dö­nü­şüm ala­nı ol­ma­sı, ya­kı­nın­dan bir de­re­nin geç­me­si, mi­ma­ri­si elips şek­lin­de­ki pro­je­nin psi­ko­lo­jik ola­rak uzak­tan gö­rün­tü ya­nıl­gı­sı­na ne­den ol­ma­sı da di­ğer fak­tör­ler şek­lin­de sıralanabilir” dedi.

Du­man­ka­ya İko­n’­un ka­ya­lık bir ze­mi­ne otur­tul­du­ğu­nu, in­şa­at­ta is­te­nen ze­min em­ni­yet ge­ril­me­si­nin 2 ol­ma­sı ge­re­kir­ken İkon pro­je­si­nin ala­nı­nın 12 ol­du­ğu­na dik­kat çe­ken Uğur Du­man­ka­ya şöy­le ko­nuş­tu:

Zengin olmak isteyen gelsin

“Yük­sek bi­na­lar ve iko­nik ya­pı­lar hak­kın­da kü­re­sel bir ve­ri sağ­la­yı­cı­sı olan Em­po­ri­s’­in her yıl dü­zen­le­di­ği dün­ya­nın en iyi mi­ma­ri pro­je­le­ri­nin ya­rış­tı­ğı ‘Gök­de­len Ödü­lü­’ ya­rış­ma­sın­da Du­man­ka­ya İkon pro­je­si fi­na­le ka­lan ilk on pro­je ara­sın­da yer al­dı. Pro­je­de şu an­da 1700 ki­şi ya­şı­yor. Adı­nın ce­re­me­si­ni mi çe­ki­yo­ruz, bi­le­mi­yo­rum ama İs­tan­bu­l’­a özel bir pro­je he­di­ye et­ti­ği­mi­ze ina­nı­yo­rum.”

Du­man­ka­ya İko­n’­un böy­le ya­kı­şık­sız id­di­ala­rı hak et­me­di­ği­ni be­lir­ten Uğur Du­man­ka­ya, “Zen­gin ol­mak is­te­yen bir ki­şi var­sa gel­sin, pro­je­nin kay­dı­ğı­nı is­pat­la­sın, ben ona anın­da 1 mil­yon do­lar ve­re­ce­ğim. An­cak İkon, pro­je ola­rak ken­di­ni ra­hat sa­vu­na­cak­tır” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde