İspanyol hazır giyim devi kapatıyor mu!

İspanyol hazır giyim devi kapatıyor mu!

Ülkemizde yaklaşık 100’e yakın mağazası var. İstanbul’da toplam 45’in üzerinde mağazası bulunuyor.

İspanyol hazır giyim devi kapatıyor mu!
16px
24px
05.04.2018 10:16
ABONE OLgoogle

Mango herkesin bildiği gibi bir İspanyol markası. Geçmişte, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızlı bir ivme yakalayarak büyümüştü.

Marka için İspanya ve Fransa’dan sonra Türkiye en önemli pazarlardan birisi. Ülkemizde yaklaşık 100’e yakın mağazası var. İstanbul’da toplam 45’in üzerinde mağazası bulunuyor.

Markanın en büyük mağazaları İstanbul Avrupa Yakası’nda bulunan İstiklal Caddesi’nde. Mağazada sezon ürünlerinin satıldığı bölümün yanı sıra, outlet katı da var. 

Geçmiş yıllarda Mango’nun sürekli mağaza kapattığına ya da yer değiştirdiğine dair söylentiler duyardık. Bizim duyumlarımıza göre, marka, sezon değil outlet mağazalarının neredeyse tümünü kapatmış.

Şu anda sadece İstiklal Caddesi girişinde, Anadolu Yakası’nda ise Viaport AVM ve Optimum AVM’de outlet mağazaları bulunuyormuş.

Yani markanın İstanbul’daki outlet mağazalarının çoğu AVM ve cadde üzerinden çekilmiş. Anadolu Yakası’ndaki Canpark AVM içerisinde ise outlet bölümü açılmış.

Markanın outlet mağazalarını kapatmasının ardında yatan en büyük sebep ise kar edemiyor olmasıymış. Mango’ların sezon mağazalarında bir kapanma yok. Uluslararası markadaki gelişmeleri takip ediyoruz…

Para Dergisi


 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde