İsmail Gülle'nin Afrika izlenimleri: Türkiye artık yatırımcı ihraç ediyor

İsmail Gülle'nin Afrika izlenimleri: Türkiye artık yatırımcı ihraç ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sudan, Çad ve Tunus'u kapsayan Afrika turuna katılan İTHİB Başkanı İsmail Gülle, "Türkiye artık yatırımcı ihraç ediyor" dedi.

İsmail Gülle'nin Afrika izlenimleri: Türkiye artık yatırımcı ihraç ediyor
16px
24px
29.12.2017 15:18
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta başında 3 ülkeyi kapsayan Afrika turuna çıktı. Sudan, Çad ve Tunus'ta çok önemli anlaşmalara imza atan Erdoğan'a 150 Türk işadamı eşlik etti. Geziye İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle'de katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika gezisinin Türk ihracatçısı açısından çok faydalı geçtiğini söyleyen Gülle, "Cumhurbaşkanımızla kısa süre içerisinde Sudan, Çad ve Tunus'u gezdik. Orada Türkiye ve özellikle Cumhurbaşkanımıza görülen ilgi gerçekten çok farklı boyutta. İnsan etkikeniyor ve sizi daha farklı motive ediyor. Cumhurbaşkanımız Afrike ülkelerinde herkes 'dostum ve kardeşim' diyor. Bu hakların kardeşliği için çok olumlu bir gelişme" dedi. 

Erdoğan'ın sinerjisinin Türk ve Afrikalı iş adamları farklı şekilde motive ettiğini söyleyen Gülle, "Mesele bu ülkelerle sadece ticaret değil, kazan-kazan vurgusu yapıyor. Türkiye'nin geçtiği yollardan, onlara da aynı enerjiyi vererek motive ediyor. Oradaki iş adamlar da çok memnun oluyor. İnanılmaz bir ortam. Bu sevgi saygı ortamı bizi çok mutlu ediyor. Bu ülke için daha çok ihracat yapmamız, daha çok mal satmamız daha bir şey yapma duygusuna kapılıyoruz. Cumhurbaşkanımızın sinerjisi ülkelerin karşılıklı ticaretinde kaldıraç etkisi yapıyor. Yapılan işlerin hep üstüne konuyor. 500 milyon yapılmışsı, 2 milyar, 5 milyarsa 10 milyar dolar hedef konuyor. Hedefler böyle büyüyor. Herkeste bu hedefi yapılabileceğine inanıyor" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE ARTIK YATIRIMCI, SANAYİCİ İHRAÇ EDİYOR

Türkiye'nin artık sadece mal ve ürün değil aynı zamanda yatırımcı da ihraç ettiğini söyleyen Gülle, şunları söyledi:

"Türkiye'nin artık en büyük ihracat değeri yatırımcısı, ihracatçısı, sanayicisi olmuş. Cumhurbaşkanı Erdoğan gittiği ülkelerde Türk iş adamlarını yatırıma davet ediyor. Bu çok önemli birşey. Hem malımızı, ürünümüzü ihraç ederken aslında bir yerde uluslararası yatırımcımızı, gücümüzü de ihraç eder konuma geldik. Bu çok ciddi bir teveccüh. 

Cumhurbaşkanımız gittiği ülkelerde 'Biz buraya sadece mal satmaya gelmedik, sizden de mal almaya geldik. Karşılıklı ticaret hacmimizi büyütelim" diyor. İşin sırrı bu. Ticaretin en büyük formülüde budur. Tek tarafın kazandığı hiçbir ticaret uzun süre devam etmez. İki tarafın kazandığı ticaret uzun süre devam eder"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde