İşkur ile işbirliği yapan Turkcell, bin kişiye istihdam sağladı

İşkur ile işbirliği yapan Turkcell, bin kişiye istihdam sağladı

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, İŞKUR ile gençlerin istihdamı konusunda işbirliğine gittiklerini söyledi.

İşkur ile işbirliği yapan Turkcell, bin kişiye istihdam sağladı
16px
24px
26.10.2010 18:11
ABONE OLgoogle

Kocabaş, perakende ve çağrı merkezi sektöründe hizmet ve satış odaklı çalışabilecek insan kaynağı yetiştirilmesi amaçlanan projede bin gence istihdam sağlandığını kaydetti.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Üniversite Sanayi İş Birliği Topluluğu ile Genç MÜSİAD Sakarya Şubesi'nce SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Girişimci Hayatlar' programına katılan Kocabaş, Turkcell'in istihdama önem verem bir kurum olduğunu söyledi. 2010 yılında çağrı merkezlerinde yeni istihdam oluşturduklarını kaydeden Kocabaş, '10 bin 600 çalışanımız bulunuyor. Yurt dışı operasyonlarımız var. Ukrayna ve Belarus tarafında belirli bir istihdam yaptık. Almanya'da bir pazarlama ve satış operasyonumuz başlıyor. Burada da belirli bir istihdamı oluşturacağız. Almanya pazarında Turkcell euro şemsiyesi altında bir şirket kurduk. Burada alt yapı hizmetini başka bir şirketten aldığımız bir pazarlama ve satış şirketi konumlandırıyoruz.' diye konuştu.

Turkcell akedemi olarak 2006 yılından bu yana üniversite ve sanayi iş birliğine ciddi anlamda yoğunlaştıklarını kaydeden Kocabaş, bu kapsamda doğru insanlara istihdam sağladıklarını, yeni fikirlere ve üniversitedeki projelere destek olduklarını ifade etti. Teknoloji ve iletişim alanındaki bilgi ve deneyimlerini, üniversite öğrencileri ve yönetimleriyle paylaşmak üzere, 'Turkcell'li Hayat Seminerleri' kapsamında 30 üniversiteyi ziyaret ettiklerini anlatan Kocabaş, şunları söyledi: 'Bugün 22. olarak Sakarya Üniversitesi'ni ziyaret ediyoruz. Her üniversitenin yönetim ekibi, rektörü, rektör yardımcıları ile ortak yapabileceğimiz projeleri, araştırma konularını tartışıyor ve konuşuyoruz. Bunun yanı sıra öğrencilere bizim sektörle ilgili bilgi veriyoruz. Bizim iş fırsatlarımız neler, proje fırsatlarımız neler, bunlardan bahsediyoruz. Her yıl 100 öğrenciye yüksek lisans bursu veriyoruz. Bu öğrencileri elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve diğer idari birimler olsun kendi araştırmalarımızda ciddi anlamda kullanıyoruz. Karşılıklı kazan kazan ilkesine dayanan bir birlikteliğimiz var. Bunları ileride mezun olduktan sonrada doğru noktalarda istihdam yaratma düşüncemiz var.'

İŞKUR ile gençlerin istihdamı konusunda işbirliğine gittiklerini anımsatan Kocabaş, perakende ve çağrı merkezi sektöründe hizmet ve satış odaklı çalışabilecek insan kaynağı yetiştirilmesi amaçlanan projede bin gence istihdam sağlandığını vurguladı. İstanbul ve Ege Üniversitesi ve Turkcell Akademi Eğitmenleri tarafından perakende, pazarlama, ve satış, hizmet ve teknoloji konularında; Erzurum ve Diyarbakır'daki adaylara ise çağrı merkezinde hizmet konusunda eğitimler verildiğini kaydeden Kocabaş: 'Eğittiğimiz arkadaşların yüzde 70'ine istihdam sağlamış olduk. İŞKUR ile aramızdaki sözleşmede iş garantisi yüzde 50 idi. Fakat doğru kaynağı seçtik. Doğru kaynağı ön eğitimlerle ve hazır programlarla eğittik. Öyle olunca ihtiyaç olduğu noktada istihdam sağlamış olduk. Bu proje kapsamında binin üzerinde gence istihdam sağladık.'

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde