İskoçyalı kılıcı çekti, sattırmıyor

İskoçyalı kılıcı çekti, sattırmıyor

'Sir' unvanlı dünyaca ünlü aktör Sean Connery, banka birleşmesine kazan kaldırdı!

İskoçyalı kılıcı çekti, sattırmıyor
16px
24px
09.12.2008 09:30
ABONE OLgoogle

Oscar ödüllü ve 'Sir' unvanlı dünyaca ünlü aktör Sean Connery, bir İskoçya milliyetçisi olarak ülkenin en büyük bankalarından HBOS'nin Lloyds TSB ile birleşme kararına karşı kazan kaldırdı..

İngiltere'nin en büyük konut kredisi kuruluşu olan HBOS'nin, ülkenin en büyük bankalarından Lloyds TSB ile birleşmesine karşı çıkanlara ünlü aktör Sean Connery de eklendi. Birleşme karşıtları İskoçya'nın bir bankasının bu şekilde İngilizlere satışını milli dava haline getirmiş durumda. 007 James Bond, İskoçyalı (Highlander) ve Kızıl Ekim filmleri ile yıldızlaşan Sir Sean Connery, birleşmeyi sağlayacak kurula şahsi bir mesaj yolladı. Connery, notunda birleşmenin İskoçya ve HBOS için faydalı olacağını düşünmediğini söyledi.

KARŞITLAR MUTLU
Sean Connery gibi Oscar ödüllü bir aktörün desteğini arkalarında görmekten oldukça memnun olduklarını söyleyen birleşme karşıtları bu desteğin kendilerini daha da cesaretlendirdiğini açıkladı. Aslında Connery'nin bu desteğine çok da şaşırmamak lazım.

Çünkü Connery Milliyetçi İskoçya Partisi'nin de destekçisi. 500 hissedar, işletmeci ve siyasetçi hükümetin birleşme kararının rekabete aykırı olduğunu düşünüyor. Rekabet Komisyonu eleştirenler bugünkü davanın sonucunu merakla bekliyor. Birleşmenin gerçekleşmesi halinde ortaya çıkacak olan bankacılık kuruluşu, 30 milyar sterlin tutarındaki değeriyle, İngiltere'de tam anlamıyla dev bir finans kurumu konumuna ulaşacak.

Küresel krizin bilançosuna dün iki finansçı eklendi

Dünyanın en büyük finans kurumlarından Morgan Stanley'in Birleşme ve Satınalmalardan (M&A) Sorumlu Genel Müdürü Gavin MacDonald ofisinde geçirdiği kalp krizinin ardından öldü. 47 yaşında olan MacDonald, Morgan Stanley'in Londra'daki merkezinde birleşme ve satın almalar takımının da kurucularındandı. MacDonald geçen yıl Morgan Stanley'in küresel M&A takımının başına geçmişti.

Morgan Stanley'e 1983'te finansal analist olarak katılan MacDonald, başka hiçbir kurumda çalışmamıştı. Bir diğer ölüm haberi de zenginlerin fonunu yöneten 360 milyar dolarlık İsviçre bankası Julius Baer'den geldi. CEO Alex Widmer'in yaşanan ekonomik krizin ardından intihar ettiği iddia edildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde