Isıtılan tütün ürünleri için havalimanlarında büyük önlem

Isıtılan tütün ürünleri için havalimanlarında büyük önlem

Türkiye’de satılması yasak bulunan ısıtılan tütün ürünlerinin yasa dışı olarak ülkeye ticari girişlerinin önlenmesi için yeni önlemlerin uygulamaya girdi

Isıtılan tütün ürünleri için havalimanlarında büyük önlem
16px
24px
22.10.2018 13:50
ABONE OLgoogle

Isıtılan tütün ürünleri başta Kıbrıs’dan olmak üzere Rusya, Ukrayna gibi farklı ülkelerden getiriliyor ve Türkiye’de yasa dışı olarak satılıyor. 

Bunu önlemek için, bazı ülkelerden gelen uçaklarda sıkı güvenlik kontrolleri yapılıyor.

Yetkililer de, yasa dışı satışı engellemek için, havaalanları başta olmak üzere, giriş yolları üzerindeki önlemleri artırdıklarını vurguluyor. 

Isıtılan tütün ürünleri, daha önce hiç sigara içmemiş gençleri sigara kullanımına özendirdiği için eleştiriliyor. Söz konusu ürün grubuna ilişkin olarak Dünya Sağlık Örgütü’nün de birçok uyarısı bulunuyor. Pegasus uçağı acil iniş yapmıştı! Gerekçe elektronik sigaranın alev alması

Kıbrıs’tan yoğunlukta geliyor

Habere konu olan ısıtılmış tütün ürünleri arasında, Kıbrıs’ta da satılmakta olan IQOS da yer alıyor. Philip Morris International’in bir ürünü olan IQOS, tütünü yakmıyor, ısıtıyor. Bu nedenle duman çıkarmıyor.

Son zamanlarda Kıbrıs’dan Türkiye'ye çok fazla miktarda Isıtılan tütün ürünleri sokulmaya başlandı. Bunun üzerine emniyet, Kıbrıs'dan gelen uçaklarda denetimi artırarak ısıtılmış tütün ürünlerine el koyuyor. Bu amaçla havalimanlarında denetimler çok arttı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde