‘İşimin başındayım, 15 milyon dolar alacağım var’

‘İşimin başındayım, 15 milyon dolar alacağım var’

Irak Kerkük’te 30 milyon dolar aldığı ve inşaatını yarım bıraktığı öne sürülen 8. Cumhur Başkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, “Böyle bir şey mümkün değil, aksine devletten 15 milyon dolar alacağım var” dedi.

‘İşimin başındayım, 15 milyon dolar alacağım var’
16px
24px
08.08.2012 08:04
ABONE OLgoogle

Ahmet Özal, Kerkük’te devam ettikleri Özal City projesinde taşeron değiştirdiklerini ve bu nedenle kendilerine iftira atıldığını belirterek, “Iraklı ve Türklerden oluşan taşeronlardan memnun değildik ve değiştirdik. Bundan sonra da bu tür söylentiler yayıldı. Demek ki menfaatlerine dokunduk” diye konuştu. Para alıp kaçmasının ve Irak’ı terk etmesinin mümkün olmadığının altını çizen Özal, şunları söyledi:;

“İşimin başındayım. İnşaatta yüzde 85 seviyesine ulaştık. 6 ay içinde inşaatı bitirmiş olacağız. Projenin toplam değeri 30 milyon doların biraz üzerinde. Henüz bu projeden para kazanamadık. Benim Irak devletinden 15 milyon dolar alacağım var.”

Yeni proje peşinde

Ahmet Özal, ayın yarısını Irak’ta geçirdiğini ve projeyi yakından takip ettiğini anlatarak, Irak’ın bir diğer kenti olan Dohuk’da da 160 dairelik bir projenin inşaatını sürdürdüğünü açıkladı. Bu projede de inşaatı yüzde 70 oranında tamamladıklarını ifade eden Özal, Irak’ta yeni projelerle ilgili görüşmelerin sürdüğünü anlattı.

Özal, bu kapsamda Bağdat, Basra ve Necef’te altyapı projeleriyle ilgilendiklerini vurgulayarak, “50milyon ile 500 milyon dolar arasında farklı büyüklükteki projelerle ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Özellikle Arap bölgesinde projeler yapacağız” dedi.

IRAK’TA 4 MİLYON KONUT YAPILACAK

Ahmet Özal, Irak’ta Türk firmaları için büyük fırsatlar olduğunun altını çizerek, siyasi sıkıntıların giderilmesiyle bölgede çok sayıda iş alınabileceğini kaydetti.

Özal, Irak’ta 20-30 yıl daha iş yapılabileceğini dile getirerek, “Irak’ta 4 milyon konut ihtiyacı var. Türkiye için büyük fırsat sunuyor. Irak Türkler için önemli bir inşaat ve ticaret pazarı” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde