Işık Sigorta'ya Alman Gothaer talip

Işık Sigorta'ya Alman Gothaer talip

Bank Asya, bağlı ortaklığı Işık Sigorta'nın satışı sürecinde Alman sigorta şirketi Gothaer Insurance Group ile görüşüyor.

Işık Sigorta'ya Alman Gothaer talip
16px
24px
23.03.2012 16:20
ABONE OLgoogle

Konuya yakın üç kaynağın verdiği bilgiye göre, Bank Asya, Işık Sigorta'nın tamamını satmak üzere Alman şirketle görüşürken, bir kaynak satış sürecinin yakında tamamlanacağını söyledi.

Bir kaynak, "Işık Sigorta'nın tamamı satılabilir. Diğer ortakların paylarının satışı da olabilir." dedi. Ödenmiş sermayesi 60 milyon lira olan Işık Sigorta'da Bank Asya'nın yüzde 65,42 payı, Sekoya Enerji Elektrik Üretim'in yüzde 2,01 payı bulunurken, geri kalan paylar şahıs ortakları arasında dağılıyor. Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak, konuyla ilgili açıklama yapamayacaklarını söyledi. Gothaer Kurumsal İletişim Müdürü Martina Fassbender ise "Büyüme potansiyeli gördüğümüz Türk sigortacılık sektörüyle yakından ilgiliyiz. Ancak bununla ilgili konuşmak için henüz erken. Dolayısıyla şu anda, görüşmede olabileceğimiz kuruluşla ilgili bilgi vermemiz mümkün değil." dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde