İshak Alaton'un bu sözleri yüzünden inceleme başlatıldı

İshak Alaton'un bu sözleri yüzünden inceleme başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, iş adamı İshak Alaton hakkında, ‘paralel devlet yapılanmasına maddi ve manevi destek vermek’ suçlamasıyla inceleme başlattı.

İshak Alaton'un bu sözleri yüzünden inceleme başlatıldı
16px
24px
16.09.2015 05:56
ABONE OLgoogle
Paralel safsatasıyla yargıda başlatılan soruşturma ve incelemelere bir yenisi daha eklendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı Anayasal Düzene Karşı Suçları Soruşturma Bürosu, Alarko Holding’in kurucusu, ünlü işadamı İshak Alaton hakkında da ‘paralel’ suçlamasıyla inceleme başlattı.

İncelemeye gerekçe olarak Alaton’un hayatını anlatan ‘Lüzumsuz Adam İshak Alaton’ kitabında yer alan ifadeler gösterildi. İncelemenin, Üzeyir Garih’in eski İthalat Koordinatörü Doğan Kasadolu’nun suç duyurusu üzerine başlatılması dikkat çekti.

MANEVİ DESTEK SAĞLIYOR

Suç duyurusu dilekçesinde Alaton’un hayatı anlatılan kitaba vurgu yapan Kasadolu, kitabın ‘Gülen ve Hareketi çok önemli’ başlıklı 17. bölümünde yer alan ifadelerle sözde paralel devlet yapılanması olarak bilinen Gülen Cemaati'ne maddi ve manevi destek sağladığını açıkça ifade ettiğini ileri sürdü.

"BÜYÜK BİR EĞİTİM HAREKETİ"

Doğan Kasadolu, paralel soruşturma açılması için sözde delil olarak sunduğu kitaptaki İshak Alaton’un şu ifadelerine yer verdi:

“Bu hareket büyük bir eğitim hareketi. İnsanı eğitiyor. Hayata bakışını değiştiriyor ve onu donanımlı bir dünya insanı haline getiriyor. İşte Gülen Hareketi böyle bir eğitim hamlesinin içinde. Bunun birebir neticelerini ben yerinde gördüm. Bir defa Moskova’daki okulun yapımında biz şirket olarak aracı olduk.

Moskova Belediyesi’ne arsa tahsisini yaptırmaya muvaffak olduk ve okul orada başladı. Rus yetkililer sordular, ‘Bunlar ne yapmak istiyorlar, biz tanımıyoruz, siz ne diyorsunuz’ diye. Ben ve Üzeyir Garih kefil olduk. ‘Hiç endişe etmeyin, izin verin’ dedik.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde