İşe girerken attığınız imzaya dikkat

İşe girerken attığınız imzaya dikkat

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Yardımcısı Emin Yıldız, çok fazla eleman değiştiren işverenlerin, işe başlayan çalışanlarına işe başlarken istifa belgesi imzalattıklarını söyledi.

İşe girerken attığınız imzaya dikkat
16px
24px
23.05.2011 13:07
ABONE OLgoogle

Çalışanları mağdur eden bu uygulamayı eleştiren Yıldız, "Tazminat vermemek ve sorumluluktan kaçmak için firmaların yaptığı bu uygulama hiç doğru değil" dedi.

SGK İl Müdür Yardımcısı Emin Yıldız, yaptığı açıklamada, ilk işe girdiklerinde firmalar tarafından istifa belgelerinin de imzalatıldığını belirten vatandaşların işverenlerin yaptığı bu uygulama nedeni ile mağdur edildiklerinden dert yandıklarını ifade ederek, şikayetçilerin idari işlemlere başvurması gerektiğine dikkat çekti.

"CEZA YAPTIRIMI VAR"

Yıldız, firmaların bu uygulamasının tüketici zararına olduğunu belirterek, "İş verenlerin işe yeni başlayan kişilerden istifa dilekçesi alma sebebi işten çıkarılırken sorun yaşamak istememeleridir. Tazminat vermemek ve herhangi bir sorumluluk kabul etmek istemeyen işverenlerin bu uygulaması doğru değil. Mağdur edilen şikayetçiler yaşadığı mağduriyeti tespit ettirirse ceza yaptırımı vardır. Konuya ilişkin kontrol memurları da haklarında işlem yapar" ifadelerini kullandı.

"ZORLA İSTİFA BELGESİ İMZALATMAYIN"

İşe başlarken istifa mektubu imzalatılan işçilerden sadece biri olan Hasan Tandoğan ise yaptığı açıklamada, "Bir ay önce bir markette işe başladım. Neden belirtilmeksizin işten çıkarıldık ve herhangi bir ödeme de yapılmadı. Ayrıca işe ilk girdiğimizde ve işten çıkarılırken bize zorla istifa işlemleri için belge imzalatıldı. Aldığım bilgiye göre işe giren her personele bu istifa işlemleri için gerekli belgeler imzalatılıyormuş. Tabi bunun nedeni açıkça belli. Ben böyle bir markete bunu yakıştıramıyorum. Tamam işten çıkardığınıza bir şey demiyorum ama bari zorla istifa belgelerini imzalatıp kendisini istifa etmiş gibi göstermeyin" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde