İşçiydiler patron oldular

İşçiydiler patron oldular

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) ait mobilya ve ahşap dekorasyon fabrikasında çalışan 5 işçi, fabrikanın kapanması üzerine aldıkları tazminatlarla fabrikayı satın aldı.

İşçiydiler patron oldular
16px
24px
11.08.2011 15:42
ABONE OLgoogle

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) ait mobilya ve ahşap dekorasyon fabrikasında çalışan 5 işçi, fabrikanın kapanması üzerine aldıkları tazminatlarla fabrikayı satın aldı. 

     Bir zamanlar işçi olarak çalıştığı fabrikanın müdürü olan Ahmet Gündüz, yaptığı açıklamada, SYDV'nin 1993 yılında açtığı ağaç işleri mobilya fabrikasının 2010 yılında kapatma kararı almasından sonra, işçi arkadaşları Şinasi Soydan, Cevat Doğan, Ercan Patan ve Samet Patan ile biraraya gelerek aldıkları tazminatlarla fabrika yerini Demirköy Belediyesinden kiraladıklarını ve SYDV'den de fabrikadaki malzemeleri satın alarak, kendi işlerinin patronu olduklarını söyledi. 

     Fabrikanın kapanmasına gönüllerinin razı olmadığı için üretime devam etiklerini ifade eden Gündüz, fabrikayı daha kapsamlı bir hale getirdiklerini belirterek, şunları söyledi: 

     ''SYVD fabrikanın kapanma kararını aldıktan sonra 8 arkadaşımızdan 5 ile bir araya geldik. Bu fabrikayı Demirköy'e kazandırmak için gayret ettik. Düşündük, taşındık burayı satın aldık. Farklı illere mobilyadan, mutfak ve yatak odasına kadar ağaç ile ilgili ne varsa yapıyoruz. Fabrikanın adını Türkiye'ye duyurmak istiyoruz. Ham maddenin çoğunluğunu Demirköy ormanlarından karşılıyoruz. 5 aydır fabrikayı işletiyorduk. Fabrika kapanınca herkesin tazminatı verildi. Bizde tazminatlarımızla fabrikayı aldık. Çok şükür bu işi başardık.'' 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde