İşadamlarının mal varlıklarını kaydıracaklar

İşadamlarının mal varlıklarını kaydıracaklar

Siyasetçilerin üsluplarını yumuşatmaları gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ezberi bozulduğu için Başbakan Erdoğan'ın kontrolünü kaybettiğini, ağza alınmayacak sözler sarf ettiğini belirtti

İşadamlarının mal varlıklarını kaydıracaklar
16px
24px
03.06.2011 12:55
ABONE OLgoogle

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ezberinin bozulduğunu ileri sürerek, 'Eleştiri yerine ağzından küfür çıkıyor. Öfkeyi, hitabet sanatı olarak görüyor. Nasıl bir terbiye aldı anlamıyorum' dedi.

Seçim turunu Bartın, Karabük ve Düzce'de sürdüren Kılıçdaroğlu, madencileri ziyaret etti, yerel televizyonların yayınına katıldı. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

BU İFADE BÜYÜK TALİHSİZLİK: (Hopa olaylarına ilişkin soru üzerine) Beğenmiyor diye taş, molotof atmak gibi şiddet yöntemlerini başvurmayı öteden beri doğru bulmam. Orada orantısız güç kullanıldı. Bir yurttaşımız yaşamını yitirdi, bir polis arkadaşımız yaralandı. Ölen yurttaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Sayın Başbakan'ın, 'Birisi de kalp krizinden ölmüş, adamın adını bile anmak istemiyorum' diye ifade kullanması çok büyük talihsizliktir. Siyasetçilerin üsluplarını yumuşatmaları gerekir. Sayın Erdoğan, öfkeyi, hitabet sanatı olarak görüyor.

ELEŞTİRİ YERİNE KÜFÜR: Başbakan bana ağza alınmayacak sözler söylüyor. Bir Başbakan, anamuhalefet liderine karşı bu kadar acımasız ifadeler kullanabilir mi? Karşıma çıkmıyor. Benim korkunç yüzüm mü var? Ben karate ve boks kursuna da gitmedim.Oturacağız uygar insan gibi konuşacağız, gelmiyor, sabah akşam küfrediyor. Kontrolünü kaybetti. Eleştiri yerine ağzından küfür çıkıyor.

KASETLERİ ÖNCE O SEYREDİYOR: Bütün kasetler yayınlanmadan Erdoğan'ın haberi var. Önce dinliyor, seyrediyor sonra çıkıp 'Kasetler var, yarın öbür gün çıkacak' diyor.  TELEFONU BIRAKTIK: Biz 'A takımı' ile konuşurken özellikle cep telefonlarımızı dışarıya bırakıyoruz. Ortam dinlemesi olmasın diye. Proje üretirken buna dikkat etmek zorundayız. AKP'nin ülkeyi getirdiği nokta bu. Artık OHAL var. Bu hükümet telekulak hükümetidir.

3 G MUSTAFA KEMAL'İN SÖZÜDÜR: (Dünyaya 3G'yi biz tanıttık. Geldikleri Gibi  Giderler pankartını okuduktan sonra) 3G illa teknolojide olacak değil. 3G'yi dünyaya ilk önce biz tanıttık ve o sözler Mustafa Kemal'in sözüdür. Mustafa Kemal'i içlerine sindiremiyorlar.

HERİFİN DERDİ BAŞKA: Erdoğan'ın ülkeye hizmet eden adamlarla ne işi var? Ölmüş, Allah'ın rahmetine kavuşmuş, sen kalkıp sabah akşam o insanları kötülüyorsun. Cebine ne girecek? Düşmanlıktan bu millet çekmedi mi? Geleceğe bakalım. Derdimiz bu. Herifin derdi başka bir şey. Geçmişi nasıl kötüleyeceğini düşünüyor.

AKP kazanırsa işadamları kaçar

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın, İnan Kıraç'a yönelik sözlerini  'şantaj ve tehdit' olarak değerlendirerek şöyle dedi: 'AKP zaten önümüzdeki seçimde iktidar olursa işadamlarının hepsine söylüyorum, mal varlıklarını başka yerlere kaydıracaklardır. AKP bunu yapacaktır. Gazetecilere böyle yaptı, işadamlarına böyle yapıyor, sıradan yurttaşa böyle yapıyor.Olmaz böyle şey.'' CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de Başbakan'ın bu sözlerine tepkisini şöyle dile getirdi:  'Sayın Başbakan eşkıyayı Hopa'da arıyordu. Eşkıya Hopa'da değil Ankara'daymış.'

Başbakan'a dava açıyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik 'edepsiz, alçak, ahlaksız' sözleri nedeniyle Başbakan Erdoğan'a tazminat davası açacak. Kılıçdaroğlu, 'Dava için arkadaşlara talimat verdim. Bu kadar ahlaksızlık olmaz. Sadece bu sözleri için değil, daha önceki olaylar dolayısıyla da tazminat davası açacağım. Bırakın siyasetçi olmayı, sağlıklı, düzgün bir terbiye alan insan bu kadar ağır sözlerle bir başka kişiye saldıramaz. Terbiyesinden ciddi endişelerim var. Kesinlikle tedavi olması lazım. En küfürbazın bile ağzına alamayacağı küfürleri söylüyor, hakaretlerde bulunuyor. Dönsün bir eşine sorsun bakalım 'doğru yapıyor muyum' diye. Eminim Emine Hanım da bundan rahatsızdır'' dedi.
Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ise 'AKP'ye oy isteyen vali'  haberini yapan Cumhuriyet Gazetesi ile bu haber üzerine kendisiyle ilgili miting meydanlarında yaptığı konuşmalardan dolayı CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda  bulunduğunu açıkladı.

Cumhuriyet
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde