İşadamlarının Yellen'i Türkiye'ye getirme hayali

İşadamlarının Yellen'i Türkiye'ye getirme hayali

Bir grup Türk işadamı, “Yellen Londra’ya gelirse bir günlüğünü Türkiye’ye getirebilir miyiz?” diye hayal kurmaya başlamış ve ardından Yellen’ın programına girmek üzere harekete geçmiş.

İşadamlarının Yellen'i Türkiye'ye getirme hayali
16px
24px
01.08.2014 13:12
ABONE OLgoogle
“Dünyanın en güçlü kadını kim?” diye sorsak sanırız bugünlerde akla gelen ilk isimlerden biri FED (Amerikan Merkez Bankası) Başkanı Jannet Yellen olur.

Parasal sıkılaştırma programının uygulanacağını açıkladıktan sonra dünya O’nun ağzından çıkacak kelimelere bakıyor. Ben Bernanke’nin görev süresi dolmasından sonra şubat ayında FED’in 100 yıllık tarihinde ilk kadın başkanı olan Yellen’ın bugünlerde Türkiye’ye geleceğine ilişkin bir iddia ortalarda dolaşıyor. Biz de bu iddianın peşine düştük.

Söylenenlere göre, Yellen gelecek yıl Mart ayında Londra’ya bir program için gelecekmiş. Bunu duyan bir grup işadamı da, “Yellen Londra’ya gelirse bir günlüğünü Türkiye’ye getirebilir miyiz?” diye hayal kurmaya başlamış ve ardından Yellen’ın programına girmek üzere harekete geçmişler.

Henüz ortada somut bir durum yok. Ancak başarılı olunabilirse, Yellen’ın bir günlüğüne Türkiye’ye getirilmesi, önce 45-50 kişilik özel bir yemek yapılması, ardından ertesi gün bir konferansta konuşturulup, bir basın toplantısı yapılması tasarlanmış. Tabii bunun için önce Yellen’ın programına girmek gerek. Zaten programa girebilirlerse hemen bir sponsor arayışına girilecekmiş. Potansiyel sponsor olarak ise Türk Telekom’un adı geçiyor. Bakalım bu tasarı gerçeğe dönüşecek mi?
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde