İşadamları öğrencilere girişim danışmanlığı yapacak

İşadamları öğrencilere girişim danışmanlığı yapacak

İTO’nun 576 meslek komite üyesi işadamı, İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerine girişim danışmanlığı verecek.

İşadamları öğrencilere girişim danışmanlığı yapacak
16px
24px
17.09.2013 14:57
ABONE OLgoogle

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, ders başı yapan 17 milyon öğrenci, 800 bin öğretmen ve tüm eğitim camiasına 2013-2014 eğitim-öğretim yılında başarılar diledi.

İş dünyasının en büyük önceliğinin ‘eğitim’ olduğunu söyleyen Çağlar, “Ülkemizin geleceği eğitimle şekillenecek. Geleceğimizin garantisi gençlerimizin ekonomiye daha çok katkı sunmaları için gerekli altyapıyı sağlamamız gerekiyor. Bu maratonda iş hayatında özellikle mesleki eğitime yönelik yeni yaklaşım ve açılımlara da ihtiyacımız var” dedi.

Çağlar, Türkiye’de eğitimin devletin yanı sıra özel sektör aracılığıyla yürütülmesiyle birlikte nitelikli eğitimin giderek yaygınlaştığını kaydetti. Çağlar, “Eğitim dünyası öğrencisi, öğretmeni ve velisiyle bir bütün halinde ekonomiye dinamizm getiriyor. Vakıf üniversiteleri ve özel okullar da eğitimin niteliğini artırıyor” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE GİRİŞİM DANIŞMANLIĞI

Çağlar, iş dünyası ile üniversiteler arasındaki boşluğun kapatılması amacıyla bu yıl yeni bir girişim başlatacaklarını da açıkladı.

Başkan Çağlar, şunları söyledi: “1 Ekim’de İstanbul Ticaret Üniversitemizin eğitim yılı açılışını yapacağız. İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Odamız Meclis ve Komite Üyeleri arasında yeni bir işbirliği başlatıyoruz. İstanbul Ticaret Odası’nın 81 meslek komitesinde 576 komite üyesi bulunuyor. İstanbullu 350 bin firmayı temsil eden ve iş dünyasının nabzını en iyi tutan girişimcilerimiz de bu 576 kişi. Yaptığımız çalışmaya göre, İstanbul Ticaret Üniversitemiz’de her komite üyesine 10 öğrenci düşecek. Komite üyesi her işadamımız 10 öğrenciye girişim danışmanlığı verecek. Böylece İstanbul Ticaret Odası olarak eğitim ve iş dünyamız arasında köprüler kurmaya çalışacağız.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde