İşadamları ilginç haberler verecek

İşadamları ilginç haberler verecek

Ferit Şahenk, 5-6 ay sonra Türk işadamlarının Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Rusya gibi bölge ülkelerinde yatırımlara başlayacağını öngördü.

İşadamları ilginç haberler verecek
16px
24px
21.01.2009 23:24
ABONE OLgoogle

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, 5-6 ay sonra Türk işadamlarının Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Rusya gibi bölge ülkelerinde yatırımlara başlayacağını öngördü. Şahenk, “Türklerin ilginç haberler vereceğini düşünüyorum” dedi.

Türk-Alman İş Konseyi'nin İstanbul'da düzenlenen basın toplantısına küresel kriz damgasını vurdu.

Türk-Alman İş Konseyi Başkanı ve Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, dünyada likidite olduğunu ancak güven krizi nedeniyle tedavinin kısa sürmeyeceğini belirtti.

Şahenk, “Likiditenin bol olduğu dönemden daha fazla para var. Ne yazık ki hazine bonosu ve devlet tahvilinde duruyor. Çünkü insanlar fiyat düşecek diye bekliyor” dedi.

Türk işadamlarının şu an için yarını görmek zorunda olduklarını söyleyen Şahenk, 5-6 ay sonrasında bölgede yatırım fırsatlarını değerlendireceklerini öngörerek, “Şahenk, “Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Rusya'da çok iş yapacak kurum var. Türkler 5-6 ay sonra çok ilginç haberlerle gelecek. Birçok sektörde yatırım olur diye düşünüyorm” şeklinde konuştu.

KRONE: TÜRKİYE'DE UZUN VADELİ YATIRIMCIYIZ

Doğuş Grubu'nun otomotiv sektöründeki ortaklarından Krone'nin CEO'su Jürgen Föhrenbach ise kriz nedeniyle Krone'nin Tire'de yapımı süren fabrikasında üretimin bu yaz yerine 2010 başında başlayacağını açıkladı ancak “Türkiye'de uzun vadeli yatırımcıyız” dedi.

Föhrenbach şunları söyledi: “Avrupa'da dramatik düşüşler var; o nedenle üretime 2010 başında başlayacağız. Türkiye bir köprü görevinde, biz buradan Türklerin desteği ile başka pazarlara açılıp başarılı olabiliriz. Sizler de Avrupa'da yatırım yapabilirsiniz. Vizyonu olanlar için Commerzbank Dresdner gibi pek çok varlık bedavaya satılıyor.”

BÜYÜKELÇİDEN İHRACAT ÇAĞRISI

Büyükelçi Eckart Cuntz da Türk işadamlarını Almanya'da yatırıma davet ederek birlikte ihracat yapma çağrısında bulundu ve “Kriz döneminde birbirimizin arkasında durmakta fayda var” dedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde