İşadamı Murat Sungurlu’ya 300 milyon dolar sorgusu

İşadamı Murat Sungurlu’ya 300 milyon dolar sorgusu

İşadamı Murat Sungurlu, FETÖ'nün doktoru tarafından aranarak, Bank Asya'ya 300 milyon dolar yatırmasını istemesi konusunda sorgulandı.

İşadamı Murat Sungurlu’ya 300 milyon dolar sorgusu
16px
24px
01.09.2016 10:07
ABONE OLgoogle
AKFA Holding ve bağlı şirketlerine yapılan operasyon kapsamında tutuklanan işadamı Murat Sungurlu, FETÖ'nün doktoru tarafından aranarak, Bank Asya'ya 300 milyon dolar yatırmasını istemesi konusunda sorgulandı.

Sungurlu sorgusunda, Akfa Holding'in patronu Fatih Aktaş'la veya aralarında herhangi bir para transferi olmadığını söyledi.

Öte yandan İzmir'de FETÖ'nün finansörü olduğu iddiasıyla tutuklanan Ahmet Küçükbay'ın sahibi olduğu Orkide Yağ Fabrikası'nın bulunduğu arazinin 2 parselini, Bayraklı'da iki büro vererek Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden, bir parselini ise Maliye Bakanlığı'ndan değerinin altında aldığı öne sürüldü.

İzmir'deki, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen işadamlarından Metehan Kavuk da saklandığı evde yakalandı.

FETÖ soruşturması kapsamında Çankırı Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten ve Ticaret Odası Başkanı Oğuz Ak da dün sabah gözaltına alındı; kentteki bazı işadamlarının ev ve işyerlerinde arama yapıldı.
Gülcan Demirci/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde