Müge Seyhan Öztürk'le iş yeri stresini bir günde pozitife dönüştürün

Müge Seyhan Öztürk'le iş yeri stresini bir günde pozitife dönüştürün

Çalışma hayatı hergün biraz daha stresli hale geliyor. Stresin iş başarısını engelleyen en önemli nedenlerden biri olduğu da iyi biliniyor.

Müge Seyhan Öztürk'le iş yeri stresini bir günde pozitife dönüştürün
16px
24px
15.11.2019 12:18
ABONE OLgoogle

İş hayatında stresin bir ölçüye kadar faydalı bulunduğu iddia edilse de aslında iş ilişkilerini bozuyor, dikkati dağıtıyor, verimi azaltıyor, başarısızlığa ve motivasyon düşüklüğüne sebep oluyor.

İş yeri kaynaklı stresi azaltmanın EFT temelli uygulaması:

Uluslararası sertifikalı EFT Master Practitioner ve Modern Stres Yönetimi uzmanı ve eğitmeni olan Müge Seyhan Öztürk, iş hayatında stresi yenmek için “Stresten Pozitife” atölye eğitimleri veriyor.

Öztürk, "Stresten Pozitife atölyesi çağımızın salgını olarak kabul edilen duygusal “stres” konusu üzerine odaklanan ve EFT tekniğinin temellerinden faydalanan bir enerji çalışması. En büyük katkısı, katılımcılarda ciddi bir enerji farkındalığı sağlaması ve stres sorununa bambaşka bir bakış açısı getirmesi. 

Atölye, stresin sadece bir enerji sorunu olduğu yaklaşımıyla yola çıkarak, yaşadığımız bu negatif duyguyu olumlu yönde nasıl dönüştürebileceğimiz hakkında herkesin yapabileceği, kolay uygulanabilir adımlar sunuyor" diyor. 

Dört bölüme ayrılan atölye öncelikle duygusal stresin aslında ne ifade ettiğini, farklı enerji seviyelerindeki farklı versiyonlarımızla nasıl çalışacağımızı, ilişki baloncuklarımızda enerji farkındalığının ve hedef/amaç belirleme konusunda yöntemden nasıl faydalanabileceğimizi aktarıyor. 

Hem teorik hem uygulamalı bu atölye sadece güncel duygudurumunuza dair yöntemler göstermekle kalmıyor, geleceğe yönelik sunduğu ipuçlarıyla da nasıl daha pozitif bir yaşam sürebileceğiniz hakkında ışık tutuyor. Atölye, stres konusunda farklı bir yaklaşım ve metot ihtiyacı duyan herkese açık. 

Seyhan Öztürk çalışmaları hakkında şu bilgileri veriyor:

"Bizim bu atölyede yaptığımız bir enerji bedeni çalışması. Çünkü enerji bedeninin enerji akışı düzenlendiği zaman hem duygusal dünyamız hem sağlığımız düzene girmeye başlar. 

Enerji bedeni iyi çalışıp çalışmadığını bize duygudurumlarıyla bildirir. Yani hissettiğimiz "stres" aslında enerji bedenimizden gelen bir nevi yardım çağrısı. Anlatmaya çalıştığı ise, enerji akışımızda aksaklıklar olduğu. Bu aksaklıklar, duygusal acı ve mutsuzluğa neden oluyor. Tam tersi, sağlıklı ve güçlü bir enerji akışı ise daha berrak bir zihin, sağlıklı bir beden ve duygudurumu sağlıyor.  

Dolayısıyla bu atölyede ilk başta yaptığımız katılımcılarda bu enerji farkındalığını sağlamak. Çünkü bu farkındalık aslında duygusal durumumuzu kontrol etmemizin ilk adımı. 

Enerji bedenimizi ve sinyallerini doğru anlayarak sadece duygularımızı değil tüm yaşamımızı kontrol altına alabiliriz. O yüzden sağlıklı bir enerji bedeni sağlıklı ve başarılı bir yaşamın da anahtarı".

İçerik:

• Duygusal Stres nedir?

• Enerji bedeninin ve enerji farkındalığının önemi

• Enerji EFT’si nedir

• Stres çizelgemizi anlama ve stres seviyemizi ölçme

• Neden amaç 0’in ötesine geçmek?

• Stres farkındalığı ve müdahale

• Versiyonlar modeli çalışmaları: düşük enerjili ve yüksek enerjili versiyonlar

• Versiyonlara göre vuruşlar

• Gelecek versiyonları güçlendirme

• İlişki baloncuklarını anlama ve uygulamaları

• Enerji farkındalığıyla yeni amaçlar belirleme

• Amaç çizelgesi oluşturmak

• Doğru rol model almak

• Oluşumlara çalışmak

• Toparlarken: Stresten pozitife tekniğini metodik uygulamak

DUYGUSAL ÖZGÜRLEŞME TEKNİĞİ 

Kurumsal eğitimlerin dışında Bireysel seanslarda da oldukça başarılı olan Müge Seyhan bireysel seanslarında ise birçok bilimsel çalışmaya konu olmuş ve artık psikologların, hastanelerin dahi faydalandığı bir bilinçaltı ve enerji bedeni tekniği olan EFT (Emotional Freedom Technique) yani Türkçe adıyla Duygusal Özgürleşme Tekniğini kullanıyor. 

EFT yönteminde amaç, geçmişte yaşadığımız kötü olayların üzerimizde bıraktığı olumsuz duyguları bilincimizden ve bilinçaltımızdan arındırmak ve iyileştirmek. Bunun için seans sırasında danışan bedenindeki meridyen noktalarına "tapping" adı verilen vuruşlar yapıyor. Bu vuruşlar enerji bedenindeki blokajları açarak daha iyi bir enerji akışı sağlıyor. Bedendeki enerji akışı iyileştikçe ve  güçlendikçe de dönüşüm ve şifa olayı meydana geliyor.

Travmalardan negatif duygulara, yanlış inançlardan fobilere, ilişki problemlerinden performans kaygılarına kadar her türlü sorun için uygulanabilen EFT, hızlı ve kalıcı bir iyileşme sağlayan son derece güvenli ve etkili bir yöntem. 

Müge Seyhan Öztürk'ün uyguladığı tekniklerden bir diğeri de Reiki. Kaynağının Tibet olduğu sanılan Reiki enerji şifası ve ruhsal çalışma tekniklerine dayanan bir öğreti aslında. Kanji Japoncası'nda "her yerde var olan ruhsal yaşam enerjisi"ni ifade ediyor ve günümüzde "evrensel yaşam enerjisi" olarak tercüme ediliyor.  Reiki ruhsal bir çalışma olsa da hiçbir din ya da inanca yaslanmıyor. Hocadan öğrenciye el verme-el alma yoluyla aktarılıyor.

Temel çalışma prensibi bedenimizdeki düşük enerjiyi dengeleyerek tüm sistemlerimizin sağlıklı işlemesine, dolayısıyla sağlıklı yaşamamıza katkıda bulunmak. Bedenimizde gözle görülmeyen ve enerjinin bedenimize girişini sağlayan “çakra” adıyla bildiğimiz enerji merkezleri var. Bu merkezler vücudumuzdaki önemli salgı bezleri, organlar ve sinir ağlarıyla ortak bir çalışma içinde. Bu merkezlerde enerji aksaklığı ya da blokaj meydana geldiğinde merkezin bağlı olduğu tüm sistemin enerji akışı etkileniyor ve böylece hastalıklar baş gösteriyor. 

İşte Reiki bu blokajları ve aksaklıkları gidermeye ve enerjiyi yeniden dengelemeye yarıyor. Tıbbi tedavinin yerini tutmamakla birlikte tamamlayıcı şifa yöntemi olarak harika bir araç. Hatta tıbbi tedavilerin yan etkilerini azaltarak olumlu yönde gelişime katkıda bulunuyor ve iyileşme etkisini artırıyor.  Reiki uygulanan kişinin ihtiyaçlarına göre yarar sağlıyor, ancak en temel faydası, günlük olarak harcanan enerjinin bedene geri kazandırılması. Böylece enerji kaybından kaynaklı fiziksel, zihinsel ya da duygusal dengesizliklerin önüne geçiliyor. Bedendeki enerjinin dengelenmesi rahatlamayı, dinçleşmeyi ve olumlu kalabilmeyi sağlıyor. Reiki enerjisi, güvenli ve güçlü olduğu kadar daima bütünün hayrına çalışıyor.

Müge Seyhan Öztürk kimdir? 

Charles de Gaulle Fransız Lisesi’nden 1998 yılında mezun olduktan sonra, üniversite eğitimimi Fransa’nın Rennes II/UpperBrittany Üniversitesi’nde ilk yılı Psikoloji olmak üzere Audiovisual Studies alanında 2003 yılında tamamladım. Galatasaray Üniversitesi’nde İletişim Araştırmaları alanında yüksek lisans sonrası başladığım çalışma hayatımın on yılı yazarak geçti. 2009 yılında sinema kritikleri ve tematik dergilere içerik yazarak başlayan serüvenim boyunca reklam yazarı, senarist ve senaryo editörü olarak çalıştım. 2015 yılında Destek Yayınları’ndan ilk romanım basıldı. 

Bu süreçte Reiki sayesinde tanıştığım enerji şifacılığı da hayatımın bir parçası oldu. Enerji şifacılığı ve bilinçaltı çalışmaları kapsamında birçok eğitim aldım. Enerjistler Birliği'nin (Guild of Energist) sağladığı uluslararası sertifikalı EFT Master Practitioner ve Modern Stres Yönetimi uzmanı ve eğitmeniyim. Bunun yanı sıra Reiki, TAT, Temel Hipnoz ve Mutluluk Kolay Bilinçaltı Tekniği uygulayıcısıyım. 

Enerji psikolojisi çalışmalarına sanıyorum bu işlerle uğraşan birçok insan gibi tamamen kişisel ihtiyaçlardan girdim. Gerçi bunun ilk sinyalleri daha 14 yaşımdayken kendini göstermişti. Gazetede reiki ile ilgili haber bir haber okumuş ve çok etkilenmiştim. Evde kurumaya yüz tutmuş çiçeği önüme alıp saatlerce ona enerji vermeye çalıştığımı hatırlıyorum. Tabii o zaman “el alma” kavramını anlamamıştım. Enerji gücüne, insanın kendinden gelen şifa gücüne çocukluğumdan beri sonsuz bir inancım vardı. Bunu ilerleyen yıllarda meditasyonlar, yogalar, bu konulara dair bol sayıda kitaplar, en sonunda da eğitimler takip etti. 

2016 yılından beri bu alanda ilerliyorum. Bireysel seanslarla başlayan süreç küçük grup çalışmaları, ardından atölyelerle devam etti. İstanbul ve Ankara’da birçok kişisel gelişim ve dönüşüm merkezi ve yoga stüdyosuylaçalışıyorum. Kişisel hayatımda sayısız faydasını gördüğüm enerji ve bilinçaltı çalışmalarını ihtiyaç duyan herkese ulaştırmayı arzuluyorum.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde