İş ve sanat dünyasını buluşturan sergi

İş ve sanat dünyasını buluşturan sergi

Eski Bomonti Bira Fabrikası’nda açılışı gerçekleştirilen “PEOPLE’S PALACES” sergisine sanat, iş ve cemiyet hayatının ünlü isimler katıldı

İş ve sanat dünyasını buluşturan sergi
16px
24px
17.09.2015 15:13
ABONE OLgoogle
“PEOPLE’S PALACES” adını verdiği mekan fotoğraflarından oluşan yeni sergisini cemiyet hayatının ünlü simalarının katıldığı davette sergiledi.

Galeri MERKUR organizasyonuyla Eski Bomonti Bira Fabrikası’nda açılışı gerçekleştirilen sergi sanat, iş ve cemiyet hayatının ünlü isimlerini ağırladı; Tuncay Özilhan, Yasemin-İzzet Özilhan, Onur-İpek Özilhan Özkan,Hünkar Kılıç, Feryal Gülman, Murat-Başak Sayan Vardal, Esra Oflaz-Ziya Güvenkaya, Nilgün Şensoy, Necmettin Özçelik, Galeri Merkür’ ün sahibi Sabiha Kurtulmuş, Selin Bozkurt, Ozan Özkan, Ece-Erol Mizrahi, Yelda-Hakan Tiftik, Nermin Aşçıoğlu, Habibe- Yavuz Altop gibi ünlü isimlerin katıldığı gecede davetliler “PEOPLE’S PALACES’ sergisine tam not verdi. 

Ziya Tacir, çalışmalarında mimari açıdan önemli yapıların iç ve dış mekanları, günümüz metropollerinin sunduğu manzaraları, sanayi ve üretim tesislerinin sunduğu görüntüleri öncelikli olarak eserlerinde yer verdiğini belirtti. 

Binaların mevcut durumlarını fotoğraflarken siyasi ve kültürel tarihinden gelen eski dokuları, mimari detayları izleyiciye aktarmaya önem gösterdiğini belirten Tacir şunları söyledi: 

“Stockholm ve Moskova metro fotoğraflarıyla izleyiciyi ‘Kültürel Kimlik’ ve ‘Kent Kimliği’ başlıkları ile mimari arasında daha yakın bir ilişki kurabilmesi için bu kez terkedilmiş mekanlardan çıkararak canlı ve sürekli gelişen iki metro ağının içerisine dahil etmek istedim. Mimari yapılar ve birbirinden farklı üslup ve anlayışlar ile gelişen bu iki metro ağı sisteminin fotoğrafları tıpkı canlı birer organizma gibi. Dahil olduğu zamanın siyasal ve kültürel dinamiklerini gelenek ve modernlik karşıtlığında barındırıyor ve bizzat kendi sanat eserine dönüşmüş kamusal alanları da kullanarak kimlik kodlamalarını oluşturuyor.” 

Ziya Tacir’ in “PEOPLE’S PALACES’ isimli sergisi 19 Eylül tarihine kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilir.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde