İş kadınları milyarder listesinin zirvesinde

İş kadınları milyarder listesinin zirvesinde

Çinli iş kadınları, servetini kendi çabasıyla kazanan  milyarder kadınlar listesine bu yıl da hakim oldu. 

İş kadınları milyarder listesinin zirvesinde
16px
24px
08.03.2018 15:40
ABONE OLgoogle

Hurun araştırma şirketinin yayımladığı 2018 küresel zenginlik  raporunda, servetlerini evlilik veya miras yoluyla değil iş dünyasındaki  başarıları sayesinde kazanmış kadın milyarder listesinin ilk 4 sırasında Çinli iş  kadınları yer aldı.
 
Apple ve Samsung gibi elektronik devlerinin aralarında olduğu cep  telefonu ve bilgisayar firmaları için ekran camı üreten Lens Technology  firmasının sahibi Zu Kunfei, 9,8 milyar dolarlık servetiyle listenin birinci  sırasına yerleşti.
 
Kırsal kökenli, dar gelirli bir aileden gelen Zu geçen hafta  yayımlanan Forbes'un dünyanın en zengin kadınları listesinde de 16. sırada yer  almıştı.
 
Hurun'un listesinde Zu'yu, inşaat sektöründe faaliyet gösteren Çinli  Vu Yajun ve Çen Lihua izledi. Vu'nun servetinin 9,1 milyar dolara, Çen'inkinin  ise 8,1 milyar dolara ulaştığı belirtildi.
 
Listenin dördüncü sırasında ise, 7,5 milyar dolarlık servetiyle, kağıt  ve ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Nine Dragon firmasının sahibi Zang Yin  yer aldı.
 
Çin dışındaki ülkeler arasında kendi çabasıyla milyarder olan kadınlar  arasında en yüksek basamakta yer alan Amerikalı Diane Hendricks oldu. Çatı ve  pencere malzemeleri tedarikçisi ABC Supply şirketinin kurucusu Hendricks 6,2  milyar dolarlık servetiyle 5. sırada yer aldı.
 
İlk ondaki diğer Çin vatandaşı da ses sistemleri üreticisi Audio  Technology firmasının kurucusu Vu Çunyuan oldu. Vu, 4,9 milyar dolarlık  servetiyle 7. sırayı Avrupa'dan 2 iş kadınıyla paylaştı.
 
Hurun'un kendi çabalarıyla milyarder olan kadınlar listesindeki toplam  102 kadından 64'ünün Çinli iş kadınları olması dikkati çekti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde