İş dünyasının ünlü isimleri bu şirketi satın aldı

İş dünyasının ünlü isimleri bu şirketi satın aldı

Wee Baby'nin üreticisi Burda Bebek'i, iş dünyasının ünlü isimleri satın aldı

İş dünyasının ünlü isimleri bu şirketi satın aldı
16px
24px
26.04.2016 16:10
ABONE OLgoogle
Geçtiğimiz günlerde, sessiz sedasız bir şirket alım operasyonu tamamlandı. Adı geçen şirket, İstanbul Beylikdüzü’nde emzik üretimi yapıyor. Ancak, dışarıdan kendi halinde bir şirket gibi görünse de, satın alanlar iş dünyasının yakından tanıdığı isimler.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi eski Başkanı Erkut Yücaoğlu ile Ömer Dinçkök ve çocukları, Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın ve YASED’in eski başkanı Şaban Erdikler bu şirketin yeni ortakları oldu.

Burda Bebek Sanayi ve Ticaret A.Ş. 10 yıl önce Beylikdüzü OSB’de kurulan bir şirket. Ancak şirketin geçmişi 30 yıl öncesine dayanıyor. Savaş Damargüç tarafından kurulan şirket,başlangıçta 'Bebsi' markası ile, bir süreden beri ise 'Wee Baby' markası ile anne ve bebek malzemeleri üreten şirket, zaman içinde faaliyetlerini büyüttü. Şirketin ürünleri iç piyasanın yanı sıra, birçok ülkeye de ihraç ediliyor. Şirket ayrıca, 'Süper Süzen 92' markasıylafiltreli sigara ağızlığı de üretiyor.

YATIRIMCILARIN RADARINA GİRDİ 

Dünyadaki gelişmeleri de yakından takip eden şirket, bir süredir yatırımcıların da radarına girmiş durumdaydı. Burda Bebek’in sahipleri bir süredir masada oldukları isimlerle yaptıkları ‘satış’ görüşmelerini tamamladı. Şirketin yeni ortakları ile ilgili ayrıntılar, ticaret sicil gazetesi kayıtlarına da girdi.

İŞTE YENİ ORTAKLARI

Buna göre, 1 milyon 500 bin TL sermayeli şirkete 11 kişi ve 2 şirket ortak oldu. Ömer Dinçkök’ün yönetim kurulu başkanı olduğu Atlantik Holding A.Ş ile Erkut Yücaoğlu’nun yönetim kurulu başkanı olduğu Turkuaz Turizm Yatırım Ve Ticaret A.Ş., Burda Bebek’te yüzde 22,5şerlik payla eşit hissedar oldu.

YASED'İN ESKİ BAŞKANI DA ORTAK

Yabancı Sermaye Derneği (YASED) eski başkanı Şaban Erdikler, yüzde 1,9, Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın yüzde 6,4, Bedii Can Yücaoğlu yüzde 13,2, Birol Yücel yüzde 13,2, M. Cem Topçuoğlu yüzde 5,2, Ertan Küpçü yüzde 5,2, Gökçe Kabatepe yüzde 2,6, Evren Özol yüzde 2,6, Oytun Özer yüzde 2,1, Mehmet Tayfun Öktem yüzde 1,9, Erkan Erken ise yüzde 0,33’lük payla Burda Bebek’in yeni ortakları oldu.

Yeni ortaklık yapısı sonrası şirketin yönetimine giren isimler arasında Gamze Dinçkök Yücaoğlu da yer aldı.

Hisse devir işlemlerinin yapılması ile birlikte, Burda Bebek’in yönetim kuruluna Birol Yücel, Bedii Can Yücaoğlu, Gamze Dinçkök Yücaoğlu ve Melih Murat Yücaoğlu girdi. Şirket hisselerinin devir bedelinin ne kadar olduğu bilgisi ise alınamadı.

Dinçer Gökçe/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde