İş dünyasının beklediği haber: Vergi ve SGK primlerinde yapılandırma geliyor

İş dünyasının beklediği haber: Vergi ve SGK primlerinde yapılandırma geliyor

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş,  "Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması çalışmamız var" dedi.

İş dünyasının beklediği haber: Vergi ve SGK primlerinde yapılandırma geliyor
16px
24px
16.10.2020 15:46
ABONE OLgoogle

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM’ye sunulan 43 maddeden oluşan ekonomiye ilişkin torba teklifiyle ilgili açıklama yaptı.

Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili bir çalışmaları bulunduğunu belirten Muş, “Şu anda teknik kısımlar üzerinde çalışıyoruz. Planladığımız tekdirde bu kanun teklifi görüşmeleri sırasında Plan ve Bütçe Komisyonu’na gelecek.” dedi. İktidarın 10’uncu vergi affı kapıda

TBMM’ye sunulan kanun teklifinin 43 maddeden oluştuğunu belirten Mehmet Muş, bunun geçmişte yapılanlara benzer olacağını bildirdi.

Muş, pakette ayrıca yurt dışında bulunan döviz, altın gibi sermaye piyasası araçlarının Türkiye’ye getirilmesinde vergi alınmayacağına ilişkin düzenlemeler yer aldığını belirtti. Mehmet Muş, aynı şekilde Türkiye’deki varlıkların da kayıt altına alınmasında vergi alınmayacağını aktardı.

KOŞULLAR NASIL OLACAK?

Yapılandırmaların nasıl yapılacağına dair Muş "Geçmişte yaptıklarımız var. Onlara benzer olacak. Teknik kısımlar devam ettiği için, onları komisyon aşamasına bu tekliflerimizi vereceğimiz zaman sizinle paylaşacağız. Vergi ve SGK yapılandırması üzerine çalışıyoruz" yorumunu yaptı.

SİCİL AFFI İLE İLGİLİ HAZIRLIĞINIZ VAR MI?

Uzun süredir beklenen sicil affına ilişkin Muş "Şu an onunla ilgili bir çalışmamız yok. Daha önce biliyorsunuz pandemi sürecinde yapmıştık bunu. Bu teklimizde şu an yok. Şu an söz konusu değil" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde