İş dünyasından teröre lanet: Bu saldırı tüm dünya vatandaşlarına

İş dünyasından teröre lanet: Bu saldırı tüm dünya vatandaşlarına

Dün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısının ardından iş dünyasından sert mesajlar geldi...

İş dünyasından teröre lanet: Bu saldırı tüm dünya vatandaşlarına
16px
24px
29.06.2016 08:50
ABONE OLgoogle
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde akşam saatlerinde terör saldırısı meydana geldi. Saldırıda 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi de yaralandı. İş dünyasının önde gelen isimler teöre lanek ederek, bu saldırının tüm insanlığa yapıldığını belirtti..

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU, İSTANBUL’DAKİ ALÇAK SALDIRIYI
LANETLEDİ

 
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen hain saldırıya ilişkin bir mesaj yayımlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası adına insanlık dışı bu terör saldırısını gerçekleştirenleri lanetlediklerini bildirdi.
 
Hisarcıklıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
 
“Dün akşam saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda terör çirkin, insanlık dışı yüzünü maalesef ki bir kez daha göstermiştir.
 
Vicdanlara sığmayan bu cinayetler, insanlığın utanç sayfalarıdır. Yapanları, destek olanları vicdan taşıyan bütün insanlar lanetlemektedir.
 
Bu olay hepimizin ciğerini yakmıştır. Üzüntümüz çok büyük. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumak zorundayız.
 
Herkes bilmelidir ki birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu saldırılar, asla amacına ulaşamayacaktır.
 
Bu alçak saldırıda hayatını kaybeden bütün şehitlerimize, kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

TİM BAŞKANI MEHMET BÜYÜKEKŞİ

“Terör alçaklıkta sınır tanımıyor. İnsanlık duygularını terk etmiş vicdan yoksunu teröristlerce gerçekleştirilen bu alçakça saldırı bu kez sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın bir aktarma noktası olarak kullandığı Atatürk Havalimanı’nı hedef almıştır. Bu saldırının hedefinin tüm dünya vatandaşları olduğu ve seyahat özgürlüğü gibi en temel haklarını kullanan masumlar olduğu unutulmamalıdır. Terör sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın topyekün mücadele etmesi gereken bir realitedir ve Türkiye her zaman olduğu gibi bu belanın insanlık tarihinden silinmesi için haykırmaya devam edecektir.

Bugünkü saldırı Türkiye'nin hem huzuruna, hem potansiyeline hem de ekonomik yapısına yapılmıştır. Tam da Türkiye'nin rahat bir nefes almaya yönelik adımlar attığı bir dönemde bu saldırının yapılmasının da ayrıca değerlendirilmesi gerekir. Biz ihracatçılar olarak terörle mücadelenin her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin moralini yüksek tutmak için çalışmaya devam edeceğiz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, yaraların sarılarak hayatın normale dönmesi için her türlü yardıma hazır olduğumuzu bildiririz.”

YASED BAŞKANI AHMET ERDEM

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda dün akşam saatlerinde meydana gelen alçak terör saldırısı sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın huzur ve güvenliğini hedef almıştır. Maalesef bu elim olay birçok masum insanın hayatını kaybetmesi ve yaralanmasına sebep olmuştur. Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Küresel bir tehdit olan terör ile mücadelenin uluslararası dayanışma içinde ve kararlılıkla sürdürülmesi gerekmektedir.

Türkiye’nin istikrarına ve geleceğine duyduğumuz güveni bir kez daha vurgulayarak bu elim saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

İSTANBUL TİCARET ODASI (İTO) BAŞKANI İBRAHİM ÇAĞLAR

"Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırıyı lanetliyorum. Yüreklerimiz bir kez daha yandı.Yetmiş iki milletten yolcunun hep birlikte bulunduğu dış hatlar terminalinde gerçekleştirilen bu patlamaların hedefi tüm insanlıktır. Terörün milleti, vatanı olmadığını bir kere daha gördük.Yılmayacağız, ülkemizin huzuruna kasteden canilerin karşısında hep birlikte duracağız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan: İstanbulumuzun medeniyet ve kültürüne yapılmış saldırıyı lanetliyorum

“İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısı,  insanlık değerlerine, barışa ve huzura yapıldığı kadar; İstanbulumuzun kimliğine de yapılmış alçakça bir saldırıdır. Bu vahşi terör, aynı zamanda medeniyetler ve kültürlerin başkenti olan İstanbulumuzu başka bir kimliğe dönüştürme çabasıdır. Fakat buna asla muvaffak olamayacaklar. Millet olarak acımız büyüktür. Birlik, beraberlik ve dayanışmaya bu acılı günlerde daha fazla önem vermeliyiz. Masum insanların vefatına ve yaralanmasına sebep olan bu saldırıyı lânetliyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

TİSK BAŞKANI EYÜBOĞLU: “AYDA 24 MİLYONDAN FAZLA YOLCUYA EV SAHİPLİĞİ YAPAN ATATÜRK HAVALİMANI SALDIRISI TÜM DÜNYA VATANDAŞLARINı HEDEF ALMIŞTIR”

Dün akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı’nda 36 kişinin canını kaybetmesine neden olan hain terör saldırısı TİSK Camiasını ve tüm milletimizi derin acıya sürüklemiştir. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu olarak terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Ülkemizin ulaşımının can damarını oluşturan ve ayda 24 milyondan fazla yolcuya ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı’na yapılmış olan bu hain saldırı yalnızca ülkemizi değil tüm dünya vatandaşlarını hedef almıştır.

Dil, din, ırk gözetmeksizin masum insanları, havalimanı gibi uluslararası bir platformda hedef alan bu saldırı bize Ulu Önder Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözlerinin 85 yıl sonra hala haklılığını koruduğunu hatırlatıyor.

TİSK Camiası olarak saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

MÜSTAKİL SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (MÜSİAD) BAŞKANI NAİL OLPAK

“MÜSİAD olarak, Türkiye'nin en önemli noktalarından biri olan Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen bombalı saldırılar sebebiyle acımız çok büyük. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Hedef gözetmeksizin masum insanları katledenleri ve kelimelerin arkasına saklanarak onlara mazeret bulmaya çalışanları kınamak artık bir anlam taşımıyor, onlara acımak lazım. Terörün bir amacı da korkutmak ve yıldırmaktır. Ama biz acımıza rağmen korkmayacağız ve yılmayacağız. Dün dış politikada atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırıların tesadüf olmadığı apaçık ortadadır. İsrail'le anlaşmanın yapıldığı, Rusya ile normalleşme sürecinin başladığı ve umutların artığı bir dönemde yapılan saldırılarla, ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları sindirememiş ve masumları katletmiştir. Bu yaşananlar göstermektedir ki; dış politikada dostlarını artırıp düşmanlarını azaltma politikasını başarıyla sürdüren Türkiye'nin cephe daraltmaya daha fazla devam etmesi doğru bir hareket olacaktır. Hep söylediğimiz gibi, terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Bu ve benzer saldırılar karşısında her zaman olduğu gibi şimdi de dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.”

ANKARA TİCARET ODASI (ATO) YÖNETİM KURULU BAŞKANI SALİH BEZCİ 

ATO Başkanı Bezci, yazılı bir açıklama yaparak, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısını kınadı. Ramazan ayı içerisinde İstanbul'da gerçekleşen ikinci saldırı olduğuna dikkati çeken Bezci, "Terörün kaynağı ne olursa olsun hedefi insanlıktır. Tam İsrail ve Rusya ile ilişkilerin normalleşme sürecine girdiği bu dönemde, turizme olumlu yansımaları olacağı umulurken Avrupa'nın en büyük havalimanlarından birinde saldırı gerçekleştirmek sadece Türkiye'nin değil içinde bulunduğu coğrafyanın istikrarına gölge düşürmektir" ifadelerini kullandı. Atatürk Havalimanı'ndan yıllık yaklaşık 70 bin yolcu geçtiğini hatırlatan Bezci, "Dünyanın pek çok ülkesinden yolcunun bulunduğu Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırıları sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın sorunudur. Alçak terör insanlığı hedef almıştır" dedi. Türkiye'nin teröre hiçbir şekilde teslim olmayacağının altını çizen Bezci, "Terör saldırılarıyla insanları korkutmaya, turizmi baltalayarak ekonominin damarlarını tıkamaya çalışanlar asla ve asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Vicdan ve insan sevgisinden yoksun şer odaklarının gerçekleştirdiği saldırı, Türk insanının birlik ve beraberliği karşısında yenik düşecektir" ifadelerine yer verdi.

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLERE KURULU (DEİK) BAŞKANI ÖMER CİHAD VARDAN
 
"İçinde bulunduğumuz mübarek ayda, insanlığa sığmaz şekilde meydana gelen ve ülkemizin birlik ve huzurunu hedef alan bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor; saldırıda hayatını kaybedenlere Cenab-ı Haktan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı, yaralılara da Allah'tan acil şifalar diliyoruz. İstanbul'un en merkezi yerinde meydana gelen terör saldırısı ülkemizin ekonomisine, demokrasisine ve her şeyden önemlisi güvenlik duygusuna doğrudan bir saldırıdır. Zor durumlarda birbirine kenetlenmeyi ve yardımlaşmayı çok iyi bilen vatandaşlarımızın bu menfur saldırının ardından da tek yürek olarak, insanlığın düşmanlarına geçit vermeyeceklerine inanıyor, bu tür olayların bırakın insanlarımızı korkutmayı, bilhassa birbirimize bağlanmamıza vesile olacağını herkesin bilmesini istiyoruz. Uluslararası toplumu, Türkiye'nin terörle mücadelesine destek olmaya ve küresel terör tehdidi ile birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz."

MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI (MMO) BAŞKANI ALİ EKBER ÇAKAR 

"Yaşamlarını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına baş sağlığı, bütün yaralılara acil şifalar diliyorum. MMO olarak, insanımızı ve ülkemizi hedef alan bu terör eylemini nefretle kınıyor ve lanetliyoruz"

TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİ (TZOB) GENEL BAŞKANI ŞEMSİ BAYRAKTAR

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını şiddetle lanetlediğini belirterek, "Çocuk yaşlı, kadın erkek demeden masum insanları hedef alan caniler ve bu canilerin arkasındaki odaklar, amaçlarına asla ulaşamayacaklar" dedi.  Bayraktar, yaptığı açıklamada, terör saldırısının havalimanında ve dış hatlar terminalinde gerçekleştirilmesine ve zamanlamasına dikkati çekerek, yapılan saldırının hunharca kan dökmeyi amaçladığını belirtti. Şemsi Bayraktar, "Bu alçakça saldırıyı gerçekleştiren eli kanlı teröristler, bu teröristlerin arkasındaki terör örgütleri ve terör odakları er geç akıttıkları kanda boğulacak, amaçlarına asla ulaşamayacaklardır" dedi. Terörün toplumda infial ve korku yaratmak istediğini kaydeden Bayraktar, "Bu terör saldırısının arkasındaki alçaklar şunu çok iyi bilmelidir ki kanlı hesapları asla tutmayacaktır. Milletimiz, bayrama hazırlandığı bu mübarek Ramazan gününde yapılan alçakça ve kalleşçe saldırıları boşa çıkaracak, birliğini ve beraberliğini muhafaza ederek teröre karşı topyekûn mücadelesini sürdürecektir" ifadesini kullandı. Terörün sadece ülkemizin değil, bütün dünyanın ve insanlığın sorunu olduğunu vurgulayan Bayraktar, "Bütün devletler ve insanlık, teröre karşı birlikte hareket etmeli, dünyayı terörden temizlemelidir. Alçakça düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

ANKARA GENÇ İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (ANGİAD) YÖNETİM KURULU BAŞKANI EMRE ALTINDAĞ 

"İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 28 Haziran 2016 akşamı meydana gelen hain terör saldırısında yine çok sayıda masum vatandaşımızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Mübarek Ramazan Ayı’nda, eli kanlı terör örgütü IŞİD tarafından gerçekleştirildiği bildirilen bu saldırı bir kez daha göstermiştir ki terörün dini, dili, ırkı, milliyeti, mezhebi yoktur. Terör dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de milli birlik ve beraberliği, toprak bütünlüğünü, huzur ve güvenliği tehdit etmektedir. Ülkemizde özellikle son yıllarda tesis edilen huzur ve güven ortamı, ne yazık ki artan terör olayları nedeniyle sekteye uğratılmaktadır. Gerekçesi, sebebi, amacı ne olursa olsun terör bir insanlık suçudur, her kesim tarafından nefret ve şiddetle kınanmalıdır.  Şuna inanıyoruz ki, Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti, başta terör faaliyetleri olmak üzere ülkemizin huzur ve güvenliğine kast eden her türlü eyleme karşı koyacak güç ve kudrettedir. Bizler de millet olmanın gereğini yerine getirerek, birlik ve beraberlik içinde devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz.  Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Bu ülke hepimizin. Geleceğimiz için tek yürek, tek yumruk olmak zorundayız.İstanbul’daki hain saldırıda yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz."

GENÇ GİRİŞİM VE YÖNETİŞİM DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI NEZİH ALLIOĞLU

"Ülkemizin en büyük, dünyanın en önemli havalimanlarından, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda dün akşam meydana gelen terör saldırısından duyduğumuz üzüntü ve endişe sonsuzdur.  Yerli ve yabancı binlerce kişinin bulunduğu bir alanda yaşanan bu korkunç saldırıların failleri, insanlıktan nasibini almamış kişilerdir. 
Özellikle son yıllarda ülkemizin değişik bölgelerinde meydana gelen terör saldırıları halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit etmekte, ülkemizin iç huzuruna gölge düşürmektedir. Son İstanbul saldırısı da bunlardan biridir. Terörün dili, dini, ırkı, milleti yoktur.  Genç Girişim ve Yönetişim Derneği olarak terörü gerçekleştirenleri, destek olanları, besleyen ve maşa olarak kullananları  şiddetle kınıyoruz. Tek derdi sevdiklerine kavuşmak olan masum insanların en acımasız şekilde katledilmesine neden olan tüm unsurların kökten temizlenmesini istiyoruz. Devletimiz, güvenlik güçlerimiz terörle mücadele ederken, millet olarak bizler de ayrışmadan, bölünmeden bu belaya karşı birlikte karşı durmak zorundayız. Teröre karşı güçlü bir şekilde durarak bu belanın üstesinden geleceğimize inanıyoruz.  Her zaman söyledik bir kez daha yineliyoruz; Türkiye’nin en büyük sorunu terördür, bu sorun ortadan kalkmadan ne ekonomi, ne siyaset, ne de bir başka konu gündeme gelmemeli, konuşulmamalı, irdelenmemeli, üzerinde tartışılmamalıdır. Önce terör belasından, terör örgütlerinden kurtulmamız sağlanmalıdır. Bizler terörle yaşamaya, teröre kurban vermeye, terör yüzünden derin acılar yaşamaya alışmak istemiyoruz. Tek isteğimiz bu cennet vatanda huzur ve güven içinde yaşamak. İstanbul’da meydana gelen saldırıda yaşamını yitirenlere Tanrıdan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde