İş dünyasından Davutoğlu'na, flaş davet

İş dünyasından Davutoğlu'na, flaş davet

TESK, TZOB, TÜRK-İŞ, MEMUR-SEN, TÜRKİYE KAMU-SEN, TİSK, HAK-İŞ ve TOBB Başkanları Başbakan Davutoğlu'yla önemli bir görüşme yaptı..

İş dünyasından Davutoğlu'na, flaş davet
16px
24px
28.07.2015 16:06
ABONE OLgoogle
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Mazereti ne olursa olsun terör siyaset yapmanın ahlaki bir yolu olarak kabul edilemez. Her türlü terörü lanetliyoruz" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi STK’ların başkanlarını kabul etti. 

Kabul öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Dün Malazgirt’te hunharca şehit edilen Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız’a Allah’tan rahmet diliyoruz. Aynı saldırıda yaralanan eşine Allah’tan şifalar ve başsağlığı diliyoruz. Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz, milletimizin başısağolsun. 

Ülkemizin, çalışan, üreten, esnafları, çiftçileri memurları temsilen TESK, TZOB, Türk-İş, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, TİSK, Hak-İş, TOBB olarak Sayın Başbakanımızı ziyaret ediyoruz. Ülkemiz yurtiçinde ve yurtdışı kaynaklı bir terör dalgasıyla karşı karşıyadır. 

Bu çerçevede 23 Temmuz’da Suruç’ta vatandaşlarımızın öldürülmesi, Adıyaman’da askerimizin ve Ceylanpınar’da polis memurlarımızın şehit edilmesi üzerine bir açıklama yayınlamıştık. Maalesef bu menfur eylemlerde çok sayıda yurttaşımızı kaybettik, polis ve askerlerimizi şehit verdik. 

Tüm vatandaşlarımız gibi bizler de bu yaşanan bu vahim gelişmelerden büyük bir elem, kaygı ve üzüntü duyuyoruz. Son seçimlerde olduğu gibi milletimiz siyaset yapmanın yolunun sandıktan geçtiğini büyük bir olgunlukla göstermiştir. Mazereti ne olursa olsun terör siyaset yapmanın ahlaki bir yolu olarak kabul edilemez. Her türlü terörü lanetliyoruz. Vatandaşlarımızın can güvenliği ve ülkemizde huzurun sağlanması hepimizin önceliğidir. 

Zira, güvenli bir ülkede yaşamak en doğal hakkımız ve beklentimizdir. Güven ve huzuru hukukun içinde kalarak hayata geçirmek devletin asli yükümlülüğüdür. Bunları sağlamaya yönelik tüm gerekli önlemlerin alınmasını destekliyoruz. Açıktır ki kamu güvenliği tesis edilmeden üretim, ticaret, istihdam olmaz, refahımız olmaz. Çocuklarımız için mutlu bir gelecek tesis edemeyiz. Bütün üyelerimiz gibi bizler de artan terör dalgasından duyduğumuz üzüntü ve kaygıyı Sayın Başbakanımıza iletmeye geldik. Cuma günü Ankara’da daha geniş bir istişare zemini için kuruluşlarımızın illerdeki temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştireceğimiz toplantıya Sayın Başbakanımızı davet edeceğiz. Sayın Başbakanımızı heyetimiz bu çerçevede ziyaret etmek istedik" ifadelerini kullandı.



Heyette, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu Sen Başkan Yardımcısı Önder Kahveci, Hak-İş Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay ve TİSK Genel Sekreter Yardımcısı Ferhat İlter yer alıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde