İş dünyasında istifa zamanı! Kimler aday olacak?

İş dünyasında istifa zamanı! Kimler aday olacak?

Milletvekilliği seçimleri haziran ayında yapılacak. Henüz çok erken gibi görünse de aday adaylığı için kulisler başladı.

İş dünyasında istifa zamanı! Kimler aday olacak?
16px
24px
06.02.2015 12:27
ABONE OLgoogle
Milletvekilliği seçimleri haziran ayında yapılacak. Henüz çok erken gibi görünse de aday adaylığı için kulisler başladı. Kamu kurumlarındaki bürokratlardan aday olmak isteyenler 10 Şubat tarihine kadar istifalarını vermek zorunda. Bu durum sadece bürokratları ilgilendirmiyor. Yarı kamu kurumu konumunda bulunan odalar ve ihracatçı birliklerinde de aynı durum söz konusu. Oda ve birlik yönetiminde yer alan işadamları eğer milletvekilliği için aday olacaklar ise kanun gereği 10 Şubat tarihine kadar istifa etmeleri gerekiyor. Aksi halde adaylıkları söz konusu olamayacak.

Bu nedenle iş dünyasının çatı örgütü TOBB ve bağlı odaları, ihracatçıların çatı örgütü TİM ve ihracatçı birliklerinde ciddi bir hareketlenme var. Birçok başkan ve yönetim kurulu üyesi hem yönetimleriyle hem de yakın çevresiyle adaylık için istişare içinde. Çünkü verecekleri karar sonrasında milletvekili olamazlarsa geri dönme şansları yok. Bu nedenle de odalarda ve ihracatçı birliklerinde önümüzdeki 10 günde birçok istifalar gündeme gelecek. Gelelim kulislerde kimlerin adının geçtiğine… 

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği Başkanı ve İSO Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Gülle, Manisa-Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygör, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’un bu dönemde adaylıkları gündemde.

Konu ile ilgili aradığımız tüm isimler kararlarını resmileştirmeden açıklama yapmaktan kaçınıyor. “Adayım” da “Aday değilim” de demiyorlar. Siyasi parti yönetimlerinin bu aday adayları için seçilebilecekleri bir yerden aday göstereceklerine dair söz vermeleri iş insanlarının kararında etkili olacak. Çünkü bu kararı veren başkanlar milletvekili olamazlarsa başkanlıklarını da kaybetmiş olacaklar. Bu nedenle önemli bir karar anı!..

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde