İş dünyasına hızlı giriş: THY’den uçtu, Sinpaş’a kondu

İş dünyasına hızlı giriş: THY’den uçtu, Sinpaş’a kondu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın en yakın bürokratı olarak bilinen THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, iş dünyasına hızlı giriş yaptı.

İş dünyasına hızlı giriş: THY’den uçtu, Sinpaş’a kondu
16px
24px
02.07.2015 07:33
ABONE OLgoogle
THY’den ayrılmasının ardından uluslar arası bir danışmanlık şirketi kuran Topçu şimdi de, AKP Hükümeti’ne yakınlığı ile bilinen Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda yönetim kurulu üyeliğine atandı. Topçu, bağımsız üye olarak inşaat şirketindeki çalışmalarına sürdürecek. Sinpaş GYO’nun olağan genel kurul toplantısı 29 Haziran 2015 tarihinde yapıldı.

Toplantıda, 2010-2015 yılları arasında Türk Hava Yolları’nın yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Hamdi Topçu, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu’na seçildi. Şirket, Topçu’nun yönetim kurulu üyeliği görevini yaptığı açıklama ile kamuoyuna ve borsaya duyurdu. Topçu’nun bir süredir, Sinpaş’a örtülü olarak danışmanlık hizmeti verdiği de öğrenildi.

2010-2015 tarihleri arasında THY Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Topçu, Nisan ayı başında sürpriz bir şekilde THY’den ayrılmıştı. Topçu’nun sürpriz istifası 7 Haziran seçimleri için gerçekleştiği öne sürüldü. Ancak ilerleyen zamanda Topçu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine görevinden ayrılmak zorunda kaldığı ortaya çıkmıştı.

Hatta THY kulislerinde, Topçu hükümetten habersiz bazı iş ve işlemlere imza attığı bunun içinde görevden ayrılmasının istendiği ifade edildi. Vizyon şirketinin gizli ortağı olduğu öne sürülen Topçu’nun, THY’den ayrılmasının ardından yeni bir uluslar arası danışmanlık şirketi kurduğu iddia edilmişti. 
Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde