İş dünyası ve STK’lar 'Kadın Gücü’ için buluştu

İş dünyası ve STK’lar 'Kadın Gücü’ için buluştu

İş dünyası ve STK'lar kadınların ekonomiye kazandırılması amacıyla hayata geçirilen Ekonomiye Kadın Gücü projesinin Danışma Kurulu’nda biraraya geldi.

İş dünyası ve STK’lar 'Kadın Gücü’ için buluştu
16px
24px
17.12.2012 10:55
ABONE OLgoogle

İş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının önde gelen temsilcileri kadınların ekonomiye kazandırılması amacıyla hayata geçirilen Ekonomiye Kadın Gücü projesinin Danışma Kurulu’nda biraraya geldi.  Toplantıda yoksulluğu azaltma stratejileri, sosyal işletme modelleri ve kadınlara fırsat eşitliği yolundaki çözümler masaya yatırıldı

Turkcell ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ev sahipliğinde “Ekonomiye Kadın Gücü” Projesi’nin ilk Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.

İş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının önde gelen isimlerini bir araya getiren Danışma Kurulu’nun Onursal Başkanlığı’nı mikrokredinin mucidi Nobel ödüllü Bangladeşli Prof. Dr.  Muhammed Yunus yaptı.

Türkiye’de kadınların ekonomiye katılımı konusunda fikir önderliğini başlatmak ve çıkan sonuçlar ile karar verici mercilere katkı sağlayabilmek için toplanan Danışma Kurulu’nda kadınlar için fırsat eşitliği yaratılması, Türkiye’de yoksulluğun azaltılma stratejisi, sosyal işletme modelleri masaya yatırıldı.

Ekonomiye Kadın Gücü Danışma Kurulu’ndaki beyin fırtınasına katılanlar:

2006 Nobel Ödüllü, Grameen Bank Kurucusu Prof. Dr. Muhammed Yunus, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Türkiye MV Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muzaffer Akpınar, MV Holding Yönetim Kurulu Üyesi Banu Vargı Tümay, Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fady Jameel, ING Bank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Abay, Citibank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Serra Akçaoğlu, Şekerbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Meriç Uluşahin, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Limak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye Eski Başkanı Cansen Başaran, Tefirom Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Öz, Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Gülden Türktan, Anne Çocuk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Göksel, TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Güner Kal, Darülaceze Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yakut Irmak Özden, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Rotary Governörü Fatih Saraçoğlu, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, TİSVA Mütevelli Heyeti Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurdan Tümbek Tekeoğlu, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler.

Yılda belirli dönemlerde bir araya gelecek olan Danışma Kurulu’nun ilk toplantısında kanaat önderleri kadın girişimcilerin ihtiyaç duydukları eğitim, rehberlik, fon-finansman, çocuk bakımı konularında önerilerini paylaştı.  Toplantıda konuşulan öneriler projeyi geliştirmek için rapor haline getirilerek, ek önerilerle kamu ve STKlarla paylaşılacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde