İş dünyası: Yeni hükümet ekonomiye odaklansın

İş dünyası: Yeni hükümet ekonomiye odaklansın

İş dünyasının önde gelen temsilcileri Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Yeni Bakanlar Kurulu'na ilişkin önemli yorumlar yaptı..

İş dünyası: Yeni hükümet ekonomiye odaklansın
16px
24px
25.11.2015 08:50
ABONE OLgoogle
Yeni hükümetin açıklanmasının ardından iş dünyasının temsilcileri yeni ekonomi yönetiminden beklentilerini şöyle sıraladı:

HİSARCIKLIOĞLU: “YENİ HÜKÜMETİMİZİN, EKONOMİYE VE REFORM SÜRECİNE ODAKLANACAĞINA İNANIYORUM” 
 
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Yeni Bakanlar Kurulu'na ilişkin yaptığı açıklamada, güçlü bir tek parti iktidarının sandıktan çıkmasının istikrar, huzur ve güvenin daha da güçlenmesi açısından büyük bir fırsat olduğunu söyledi.
 
Hisarcıklıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
 
“Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümetin hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Ülkemize faydalı hizmetlerde bulunmalarını temenni ediyoruz.
 
Başta Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere yeni hükümette görev yapacak sayın bakanları kutluyor ve başarılar diliyorum.
 
1 Kasım seçimlerinden çıkan siyasi istikrarla birlikte yoğun seçim gündemini geride bıraktık. Güçlü bir tek parti iktidarının sandıktan çıkması, istikrar, huzur ve güvenin daha da güçlenmesi açısından büyük bir fırsattır.
 
Yeni hükümetimizin bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğine, ekonomiye ve reform sürecine odaklanacağına inanıyorum. Şimdi ülkemiz için hep birlikte çalışma zamanı.
 
Türk iş dünyası olarak, başta Sayın Başbakanımız olmak üzere tüm Bakanlar Kurulu üyelerimizle, 2023 için koyduğumuz ekonomik ve sosyal hedeflere ulaşabilmek için yoğun bir mesai harcamaya hazırız.”

TİM BAŞKANI MEHMET BÜYÜKEKŞİ : 64. HÜKÜMET AÇIKLAMASI

Bugün kurulan 64. Hükümetin ülkemize, milletimize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyoruz. Başta Sayın Başbakanımız ve ihracattan sorumlu Ekonomi Bakanımız Sayın Mustafa Elitaş olmak üzere yeni hükümette görev alan tüm bakanlarımızı tebrik ediyoruz.

Halkımız, karşılıklı anlayış ve birlik duygusu içinde sandıklara gitmiş ve 1 Kasım seçimlerinde tek parti çoğunluğuyla istikrar talebini dile getirmiştir. İhracat ailesi olarak, 4 yıl sürecek bir istikrar hükümetinin işbaşında olmasının Türkiye için bir fırsat olduğunu düşünüyor, dünya ekonomisinde yaşanan gerilemeye rağmen ekonomik göstergeleri olumlu seyreden Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda yeni hükümetin kararlı duruşuyla yüksek büyüme iştahını sürdüreceğine inanıyoruz.

71 bin ihracatçının temsilcisi olan Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak 2023 hedeflerimize ulaşmada kaldıraç olarak gördüğümüz Arge, Tasarım, inovasyon ve markalaşma konularında hükümetimizin atacağı adımları yakından takip etmeye, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere kabinenin tüm bakanlıkları ile güçlü işbirliğimizi yoğunlaştırmaya devam edeceğiz.  Büyüyen, ihracatı gelişen ve gelecek nesilleri refah içinde yaşayan güçlü bir ülke inşa etmek üzere, her zaman olduğu gibi yeni hükümetimizle de yapıcı çözüm önerilerimizi paylaşmayı sürdüreceğiz.

Sadece ekonomide değil tüm alanlarda yeni reformları hayata geçireceğine inandığımız Türkiye Cumhuriyeti 64. Hükümetine başarılar diliyoruz.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan:

“Reformlarla kalkınma ve kaliteli bir ekonomik büyümeye her türlü desteği vermeye hazırız”

“Türkiye 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan seçimlerle yeni bir ekonomik ve siyasi istikrar fırsatı yakalamıştır. Bu sevindirici fırsatın ortaya çıkışını müteakiben, tecrübe ve değişimi bir arada gözeten bir anlayışla kurulan 64. Hükümetin, ülkemizi, ekonomimizi ve sanayimizi daha ileriye taşıyacağına inanıyoruz.

‘Güçlü Bir Ekonomi, Güçlü Bir Türkiye’ anlayışı eşliğinde İSO olarak, yeni hükümetimize Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu reformları yapması, her alanda kalkınma hamlesine devam edilmesi, sanayimizin geliştirilmesi, kaliteli bir ekonomik büyüme ve istihdamın artırılması çabalarında karşılıklı bir diyalog içinde her türlü desteği vermeye hazırız.

64. Hükümetin, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.”

BTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM BURKAY:“REFORM ODAKLI BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLSUN” 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yeni Bakanlar Kurulu’nun hayırlı olmasını dilerken, “64’üncü Hükümetin kurulmasıyla ülke ekonomimiz açısından hedeflerimize ve reform paketlerine yeniden odaklanacağımız bir dönemin başlangıcı olmasını diliyorum” dedi.  

İbrahim Burkay, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yeni kabineye ilişkin değerlendirmede bulundu. Kabine’de Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa’dan İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yer aldığına işaret eden Başkan Burkay, “Ülkemizin stratejik hedeflerine liderlik eden Bursa’mızın 64. Hükümet’te iki bakanla birlikte temsil edilecek olmasından büyük memnuniyet duyduk. Bursa, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Ankara’da güçlü bir şekilde temsil edilecek. Sayın Bakanlarımız, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak kentimizin katma değerli üretim ve ileri teknoloji yatırımlarına ev sahipliği yapması adına geliştirdiğimiz örnek projelerimize liderlik edecek” diye konuştu.

İsmail Gülle: Hızlı büyüme bekliyoruz

Öncelikle, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. kabinenin ülkemize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını dilerim. Yeni kabinede, yeni yüzlerin, yeni heyecanların tecrübe ile harmanlanmış olduğunu görüyoruz. Bir süredir oluşan belirsizliğin ortadan kalması ve istikrarın gelmesi ile birlikte Türkiye’nin yeniden hızlı büyüme rakamlarına ulaşan, ihracatını artıran bir ülke konumuna geleceğine inanıyorum. Bugüne kadar yaptığı çalışmalarla bizlere destek veren eski bakanlarımıza teşekkür eder, yeni bakanlarımıza ve oluşturulan kabineye Türkiye’nin büyük hedeflerine ulaşması konusunda yapacakları çalışmalarda başarılar dilerim.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde