İş dünyası: İçim yanıyor, canım yanıyor

İş dünyası: İçim yanıyor, canım yanıyor

İş dünyası, Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nin açıklamalarına göre 95 kişinin hayatını kaybettiği Ankara'daki bombalı katliamı tel'in etti.

İş dünyası: İçim yanıyor, canım yanıyor
16px
24px
11.10.2015 11:34
ABONE OLgoogle
İş dünyası adına yapılan açıklamalarda başsağlığı mesajlarının yanında teröre sert tepki gösterildi ve faillerin bir an önce yakalanmasını istedi.

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan ‘Terör asla kazanamayacak” diyerek, ‘Milletimizin hiç hak etmediği bu hunhar terör saldırısını lanetliyoruz.” ifadesini kullandı.

Türk Sanayıcieri ve İşadamları Derneği'nden yapılan açıklamada, terörün ve şiddetin ülkenin üstüne çöktüğü bugünlerde Başkent'te, merkezi bir yerde ve barışçıl bir halk buluşması sırasında saldırının gerçekleştirilebilmiş olmasının vatandaşların can güvenliği adına son derece endişe verici olduğu ifade edildi.
Açıklamada, “Terör ve şiddetin her türlüsünü lanetliyor, bu insanlık dışı saldırıda hayatını kaybeden herkesin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifa diliyoruz.” denildi.

Eski TÜSİAD Başkanı Ümit Nazlı Boyner “İçim yanıyor, canım yanıyor. Kaç ailenin daha ocağı sönecek? Yeter yeter yeter.” tweet'iyle patlamaya tepki gösterdi. TİSK Başkanı Yağız Eyüboğlu, “Ankara'da Tren Garı Kavşağı'nda meydana gelen terör saldırısı hepimizi derin bir acıya sevk etmiştir.” derken TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, “Türkiye olarak bu zor zamanları birlikte durarak ve birbirimize inanarak atlatacağız.” dedi.

Boydak Holding CEO'su ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Memduh Boydak, Twitter hesabından “Birlik ve beraberliğimize yapılan şiddet olaylarını kınıyor, Ankara'daki menfur olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.” derken Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Yağız Eyüboğlu, patlamayı kınadı. Eyüboğlu'nun açıklaması şöyle:

“TİSK camiası olarak milletimizin birlik ve bütünlüğünü sarsmak amacıyla sivillerin hedef alındığı bu alçakça saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağ olsun.”

Uluslarası Yatırımcılar Derneği'nden (YASED) yapılan açıklamada da saldırı kınanarak, “Terörün her türlüsünü tel'in ediyor ve ülkemizde bir daha bu tür elim olayların yaşanmamasını diliyoruz.” denildi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de bombalı saldırıyı tel'in etti. Palandöken, “Terör insanlık suçudur. Terör nereden gelirse gelsin kardeşliğimize sahip çıkalım.” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde