İş dünyası 2018’e nasıl bakıyor?

İş dünyası 2018’e nasıl bakıyor?

Türkiye'nin ekonomik dengelerini olumsuz etkilemesiyle zor bir yılı geride bırakan Türk iş dünyası, 2018'e umutla bakıyor.

İş dünyası 2018’e nasıl bakıyor?
16px
24px
18.12.2017 08:54
ABONE OLgoogle

Ekonomik ve siyasi anlamda küresel ve jeopolitik gelişmelerin yanı sıra dövizdeki volatilitenin Türkiye'nin ekonomik dengelerini olumsuz etkilemesiyle zor bir yılı geride bırakan Türk iş dünyası, 2018'e umutla bakıyor.

Gelecek yıla ilişkin beklentilerini paylaşan iş dünyası örgütlerinin temsilcileri, küresel ekonomideki gelişmelerin şekil vereceği 2018'de, Türkiye'nin de yer aldığı bölgedeki jeopolitik belirsizliklerin azalmasının ülke ekonomisini olumlu etkileyeceği, alınan tedbirlerin ve verilecek teşviklerin etkisiyle ekonomideki daralmanın geride kalacağı, üretim, yatırımlar ve ihracatın hız kazanacağı görüşünü taşıyor.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak, bu yıl ekonominin, geçen yıl gibi zorlu bir yıl sonrasında oldukça hızlı ve beklentileri aşan bir ayağa kalkma sürecine sahne olduğunu söyledi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da bu yılın ekonomik büyüme açısından umutların yeşertilip büyütüldüğü bir yıl olduğunu belirterek, bunun en önemli kaynağı ve ayağının hükümet tarafından daha 2017'ye girilmeden alınan önlemlerle finansman kalitesinin, finansmana erişim imkanlarının yükseltilmesi olduğunu vurguladı.

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise "2018'de de hizmetler, sanayi, tarım ve inşaat sektörünün canlılığını sürdürmesini bekliyoruz" dedi.

Kaan, "Bu dönemde ağırlıklı olarak iç taleple büyüsek de aynı zamanda dış talep de cüzi de olsa büyümeye pozitif katkı vermiş ve yatırımlardaki artış da ivme kazanmıştır. İç talepteki artış oranı yüzde 11.7 olarak gerçekleşerek önceki çeyrekteki artışın neredeyse 4 katına çıktı" dedi. (Sabah)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde