İş arıyorum, ama pazar günü golfü bırakamam!

İş arıyorum, ama pazar günü golfü bırakamam!

Avustralya hükümeti, son dönemde “nazlı” işsizlerin sayısındaki artıştan hayli şikayetçi olmaya başladı.

İş arıyorum, ama pazar günü golfü bırakamam!
16px
24px
24.02.2016 11:09
ABONE OLgoogle
Hükümet, bu kişilerin önüne geçmek için, işsizlik ödemelerinde yeni düzenlemeler yapmayı düşünüyor.

Son dönemde Avustralya hükümetinin başı, işsiz olan ancak kendisine bulunan işlere “golf oynama saatlerine engel olmaması şartı” koşan ya da aktör olmayı istediğini söyleyerek geri çevirenlerle dertte.

Bunun, işsizlik ödemelerinin uygunluğundan kaynaklandığını düşünen hükümet, bu konuda yeni bir düzenlemeye gitmeyi planlıyor. İşsizlik Bakanı Michaelia Cash, Avustralya’nın işsizlik destek sisteminin, normal şartlarda iş bulmakta zorlananlar için bir güvenlik kalkanı oluşturduğunu belirtirken, bunun, “havadan nedenlerle” iş bulmak istemeyenler tarafından da bir güvence olarak kabul edildiğini belirtti.

Normal şartlarda iyi bir nedeni olmadan kendisine önerilen işi kabul etmeyenlere, 8 hafta ödememe yapılmadığına dikkat çekilirken, geçen yıl her dört işsizden üçünün, işe girmeyerek ödemelerini almaya devam ettiği saptanmış.

Haftada 160 dolar

Halen ülke genelinde yüzde 6’lık işsizlik oranı bulunurken, işsizlerin kendilerine önerilen işleri “saçma” nedenlerle geri çevirdiğine dikkat çeken İş Bulma Kurumu, buna örnekler de vermiş.58 yaşındaki bir kişi, “golf oynama saatleriyle çakıştığı” için pazar günleri üç saat çalışamayacağını belirtirken, 19 yaşındaki bir başka kişi de “Oyunculuk hayallerimin peşinden gitmek istiyorum!” bahanesini öne sürmüş. 26 yaşındaki işsiz öneriyi “Tavuklarla çalışmak istemiyorum!” diye reddederken, bir başkası da oto yıkamacılık işini “çok zor” diye geri çevirmiş.

Avustralya’da işsizlere haftada 262 Avustralya doları (yaklaşık 190 ABD doları) işsizlik maaşı ödeniyor. Çocuklu ve kira ödemek zorunda olanlar ise daha yüksek bir miktar alıyor. Hükümetin işsizlik maaşları konusunda yapmak istediği düzenlemelere, Senato’nun çeşitli nedenlerle karşı çıktığı belirtiliyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde