İş adamlarını 'Pavyon'a soktu, 500 bin TL ciro yaptı

İş adamlarını 'Pavyon'a soktu, 500 bin TL ciro yaptı

İki ay önce İstanbul Levent'de açılan modern "Pavyon"a neredeyse gitmeyen işadamı kalmadı.

İş adamlarını 'Pavyon'a soktu, 500 bin TL ciro yaptı
16px
24px
14.02.2010 09:29
ABONE OLgoogle

İki ay önce İstanbul Levent'de açılan modern "Pavyon"a neredeyse gitmeyen işadamı kalmadı. Fısıltı gazetesi şeklinde kulaktan kulağa herkesin konuştuğu mekana konuk olduk

26 yıllık şarkıcılık kariyerinden sonra Levent'te açtığı "My Pavyon" ile patronluğa soyunan Cenk Eren, 28 programda iş dünyasından Deniz Şahenk, Aydan Semker, Ali Ağaoğlu, Nihat Özdemir, Yıldırım Demirören, Neşet Yalçın, Yüksel Mermer, Murat Polat, Ahu Aysal, Ali Gürsoy, Elif Dürüst, Serra Toker gibi birçok ismi ağırladı. Fısıltı gazetesi şeklinde herkesin kulaktan kulağa konuştuğu 130 kişilik bu mekânın mart ayına kadar rezervasyonları dolu. Biz de merak edip "My Pavyon"a konuk olduk. Geçtiğimiz yıl Sadıka Sabancı ile evliliğin eşiğinden dönen Eren, "Ben 26 yıl önce Ankara'da pavyonda işe başladım ve bugünlere gelmiş bir sanatçıyım" diyor. İşletmeciliğini Ali Sayar, Sabi Totah ve Umut Evirgen'le paylaştığı mekân eski pavyonları andırıyor.

 Neden pavyon?
Herkese çok enteresan gelen, duyduğu anda hem tedirgin olduğu hem ilgisini çeken, hem de merak ettiği bir yer... Türkiye'de yaşayan her insan pavyonu duymuştur. Türkiye'de yaşayan erkeklerin 4'te 2'si mutlaka pavyona gitmiştir. Ama kadınlar gitmemiştir. Görmemiştir.

 Bugünlerde eğlence hayatında neler değişti, uzun süredir canlı müzik yoktu?
1950'li, 60'lı yıllarda pavyonlara insanlar aileleriyle birlikte gidermiş. Canlı müziklerin olduğu eğlence mekânlarıymış pavyonlar. 1960'tan sonra işin içine böyle konsomatrisler falan girince, adı kötüye çıkmış. Sadece erkeklerin gittiği, kadınlarla oturup içki içtiği bir mekân haline gelmiş. 50'lerde insanlar gidiyorsa 2010'larda da gider diye düşündüm. Bütün işadamlarını ve işkadınlarını ailecek nasıl güzel vakit geçirtebilirim dedim ve başardım!

 Eskiden sadece şarkı söyleyip gidiyordunuz, şimdi aynı zamanda patronsunuz, nasıl bir duygu?
Şarkıcı Cenk Eren işletmeci Cenk Eren'e ne istediğini söylüyor. İşletmeci Cenk Eren de şarkıcı Cenk Eren'e ne istediğini söylüyor. İki tarafın da isteklerinin ne olduğunu biliyorum. Bence buranın en büyük başarısı budur. Bunu görmek için yaşamak gerekiyor. Eskiden "Salon dolmuş işte, daha ne istiyorsun?" diyordum. Ama şarkıcıların görmediği masraflar varmış. KDV'si, elektriği suyu, stopajı var. Biz 200 kişiyi doldurduk mu, "Ver bunların yarısını bana" diyorduk. Doğru değilmiş. Onun için de canlı müzik son 7 yıldır bitmişti. Şimdi 'bütün masraflarımı çıkardıktan sonra böyle hesap yapmamam gerekiyormuş' diyorum.

 Fiyatlarınız nasıl?
Ödeme şekillerini geliştirip değiştiriyorum. 125'ten başlayıp 160 liraya kadar giden fiyatlar var. Gününe göre... Erken rezervasyon indirimi var... Ayda 6 kere gelmiş bir çifti de bir gece bedava ağırlıyoruz.

'150 kişiye ekmek kapısı oldu, bu çok büyük bir hazmış'

 Sadece şarkı söyleyip, hesaplara mı bakıyorsunuz?
Hayır...Ben sadece şarkı söylemiyorum. Sabah kalkıp dükkânda oluyorum. Kebap bölümünün işletmesini de aldık. Sabah 8'de uyanıyorum 9'da dükkanda oluyorum. Kebap için Antakya'ya gittim oradan usta getirdim. Antep'ten ustalar getirdim. Perşembe günü sabah 9'da dükkâna girip ertesi sabah 4'e doğru dükkândan çıkmış oluyorum. "Nasılsınız? Var mı bir istediğiniz? Etleri beğendiniz mi?" deyip sahne tarafına geçip "İstediğiniz bir şarkı var mı? diye soruyorum.

 İşleri büyütüp başka sanatçıları çıkartmayı düşünüyor musunuz? Patronluk yapacak mısınız?
Yapacağım tabii ki... Çıkıp şarkı söylerim ama çok değer verdiğim şarkı söyleyen insanlar da var. Kafamda çok enteresan isimler var. Uzun zamandır sahneye çıkmamış. Onları birleştirip belki kabare, belki stand-up'la karışık şarkıcı... Gülben (Ergen) stand-up gibi bir şey yapabiliriz. Ekimde ramazandan sonra yine iyi bir projem var. Onu yapacağız. Her şeyi bir kenara bırakın, ben burada 100-150 kişiye ekmek parası kazandırıyorum. Bu çok büyük bir hazmış. Burada benimle birlikte çalışan personel gözümün içine bakıyor ve o kadar mutlular ki. Çünkü ailelerine ekmek götürebiliyorlar.

My Pavyon tuttu, sırada yeni mekân My Sulukule...

ŞUBELER açmayı hedefliyorum. My Pavyon'u yazın Çeşme ve Bodrum'a götüreceğim. Ama İstanbul'da farklı isimlerle değişik yerlerde pavyon açacağım. Şimdi, önümüzdeki yıl için başka bir projem var. Başka bir eğlence tarzı olacak ama o da çok ses getirecek; My Sulukule... Ben sevdim bu işletmeciliği.

Sinan Özedincik/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde