İş adamlarına iyi haber: Putin resmen imzaladı..

İş adamlarına iyi haber: Putin resmen imzaladı..

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye ve Türk vatandaşlarına yönelik bazı ekonomik kısıtlamaları iptal eden kararnameyi imzaladı.

İş adamlarına iyi haber: Putin resmen imzaladı..
16px
24px
31.05.2017 09:35
ABONE OLgoogle

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin, Rus uçağının düşürülmesinin ardından uygulamaya koyulan bazı ekonomik kısıtlamaların kaldırılmasını öngören kararnameyi imzaladı.

Buna göre Putin, Türk şirketlerinin Rusya topraklarında iş yapmasına ve Türk vatandaşlarının Rusya'da istihdam edilmesine ilişkin kısıtlamaları kaldırdı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk şirketlerinin Rusya’da faaliyette bulunmasına izin veren kararnameyi imzaladı. Kararname, Çarşamba günü Kremlin’in internet sitesinde yayınlandı.

Türk vatandaşları artık Rus şirketleri tarafından çalıştırılabilecek.

Rusya karşılıklı vizesiz seyahat anlaşmasını kısmen devam ettirecek.

Putin, 3 Mayıs’ta iki ülke arasındaki ilişkilerin normale döndüğünü söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 Mart’ta Türk şirketlerine yönelik sınırlamalarının kaldırılması için Putin’e çağrı yapmıştı.

Türk iş adamlarına Rusya'da büyük şok! 10 saattir bekletiliyor

'VİZESİZ SEYAHAT EDEBİLECEK TÜRK VATANDAŞLARININ KAPSAMI GENİŞLETİLDİ'

Putin, vizesiz olarak Rusya'ya seyahat edebilecek Türk vatandaşlarının kapsamını da genişletti.

Rusya hangi yasakları kaldıracak?

Böylece Türk vatandaşlarına 1 Ocak 2016 tarihinden buyana uygulanan ve en büyük problemi teşkil eden Rusya’da çalışma yasağı sona ermiş oldu.

Kararnamede ayrıca Türk mahreçli firmalarına yönelik belirli alanlarda faaliyet göstermelrine kısıtlama uyğulanması da kalkmış oluyor.

Rusya'dan Türkiye'ye iyi haber: O yasağı geri çekiyor

Kararnamedeki bir başka sürpriz Rusya’nın Türk vatandaşlarına vize uygulamasında kısmi yumuşamaya gitmesi oldu. Belirli kategorideki Türk vatandaşları 2015 krizi öncesi olduğu gibi Rusya’yı tekrar vizesiz ziyaret edebilecek.

Putin açıkladı: Türk firmalara iş vizesi kalkıyor

Vize hakkında ayrıntılar Rusya Dışişleri Bakanlığı ile Ankara arasında gerçekleşecek yazışmalardan sonra netleşecek

UÇAK KRİZİ EKONOMİK İLİŞKİLERE DE YANSIMIŞTI

Bir Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya Türkiye'ye yönelik başta ihracat kalemleri olmak üzere birçok ticari engel koydu.

İki ülke ilişkilerinin siyasi açıdan toparlanmaya girmesiyle birlikte engellerin önemli bir bölümü kaldırılmış ancak hepsi ortadan kalkmamıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya'ya bu ay gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında kalan ticari engeller de önemli ölçüde kaldırılırken Türkiye'nin önemli bir ihracat kalemi olan domates ihracatına yönelik ise bir adım atılmamıştı.

Türkiye ise aynı ziyaretin ardından Rusya için önemli bir ihracat kalemi olan buğday ticaretinin önündeki engellerin ortadan kalktığını açıklamıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde