İş adamının 17 milyonluk mal varlığına el konuldu

İş adamının 17 milyonluk mal varlığına el konuldu

Üniversal Kimya Şirketinin sahibi Emir Ağbaş, geçen 18 Şubat'ta ABD'den döndüğü sırada, Adnan Menderes Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

İş adamının  17 milyonluk mal varlığına el konuldu
16px
24px
21.08.2016 12:55
ABONE OLgoogle
FETÖ finansörlerinden tutuklu işadamı Emir Ağbaş’ın 100 milyon TL’lik himmeti, naylon fatura ile aklayıp parayı Pensilvanya’ya yolladığı ortaya çıktı. Emir Ağbaş’ın 17 milyonluk mal varlığına da el konuldu

Amerika'dan dönüşte İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda gözaltına alınan işadamı Emir Ağbaş'ın, işadamlarından topladığı 100 milyon liralık himmeti, kendisine ait Üniversal Kimya'da naylon faturalarla aklayıp, Pensilvanya'ya gönderdiği belirlendi. Ağbaş'ın 17 milyonluk mal varlığına el konuldu.

İzmir'deki FETÖ soruşturma kapsamında, örgüte üye olmak ve finans sağlamak suçlarından aranan Üniversal Kimya Şirketinin sahibi Emir Ağbaş, geçen 18 Şubat'ta ABD'den döndüğü sırada, Adnan Menderes Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

PENSİLVANYA'YA GÖNDERDİ

FETÖ'nün kasası olarak bilinen Emir Ağbaş'ın şirketi Üniversal Kimya'da sıra dışı para hareketliliği belirleyen polis, uzmanlarla yaptığı inceleme sonucunda, ilginç sonuçlara ulaştı. Ağbaş'ın örgüt için iş dünyasından 100 milyon lira himmet topladığı ve bu parayı naylon faturalarla, sanki ürün, hizmet satıp iş yapmış ve kazanmış gibi göstererek akladığı ortaya çıktı.

Emir Ağbaş'ın bu paraları Pensilvanya'ya gönderdiği belirlendi. Bu arada Ağbaş'ın verdiği bilgiler doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren Mali Şube Ekipleri, Akif Sarı, İlker Oran, Mehmet Yıldız, Abdullah Seçilmiş, Mesut Yanasavur, Muin Altın, Şeref Sipahi, Birol Kalfa, Aziz Eroğlu, Nadir Okşit, Atilla Atilhan ve Gökhan Arslan'ın FETÖ toplantılarına katıldıklarını belirledi.

Mehmet Ali Pala'nın şüphelilerle ilgili hazırladığı ve 29 Temmuz 2016'da teslim ettiği bilirkişi raporu üzerine, 6 Ağustos'ta harekete geçen polis, aralarında Kavuklar Şirketler Grubu Başkanı Abdullah Kavuk'un da bulunduğu işadamlarına yönelik operasyon düzenledi.

FİNANSÖR 6 İŞADAMI TUTUKLANDI

Gözaltına alınan Kavuk, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderilirken, adliyeye sevk edilen 11 işadamından Şeref Sipahi, Bilgehan Şentürk, Muin Altın, Gökhan Arslan, Mehmet Yıldız ve Feray Emil tutuklandı. Diğer 5'i ise adli kontrol şartı ve yurtdışına yasağıyla serbest bırakıldı.Tutuklanan Şeref Sipahi'nin 2 kuyumcu dükkânında ele geçirilen 3.780 milyon lira tutarındaki 30 kilo altını ile Emir Ağbaş'ın 17 milyon liralık mal varlığına devlet tarafından el konuldu.

Ceyhan Torlak/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde