İş adamı 'Serdar Ortaç’ın ismini kullanıp beni dolandırdılar' dedi

İş adamı 'Serdar Ortaç’ın ismini kullanıp beni dolandırdılar' dedi

Yurt dışı kaynaklı bir şirketin, Serdar Ortaç'ı kullanarak var olmayan bir projeden daire sattığı ve binlerce kişiyi mağdur ettiği öne sürüldü.

İş adamı 'Serdar Ortaç’ın ismini kullanıp beni dolandırdılar' dedi
16px
24px
02.03.2019 10:52
ABONE OLgoogle

Sabah gazetesinden Dilek Yaman'ın haberine göre, Serdar Ortaç ile eşi Chloe Loughnan'ın reklam yüzü olduğu Breeze De Mar konut projesinden daire alan işadamı Atilla Cingöz, dolandırıldığını söyleyerek savcılığa başvurdu.

İşadamı, ABD Florida'da yapılacağı söylenen Breeze De Mar lüks sitenin inşaatının hâlâ başlamadığını belirtti.

Cingöz ifadesinde, "Proje gerçekte mevcut değil. Reklamlarda Serdar Ortaç gibi ünlüleri kullanarak büyük çaplı bir dolandırıcılık yapıyorlar" derken, olayla ilgili soruşturma açan savcılık takipsizlik kararı verdi.

Breeze Demar'ın yüzü Serdar Ortaç ve eşi olmuştu!

ABD'nin Florida eyaleti Orlando bölgesinde gerçekleştirilen Breeze De Mar gayrimenkul projesinin reklam yüzü Serdar Ortaç ve eşi Chloe Ortaç olmuştu.

Breeze De Mar gayrimenkul projesinin lansmanı Serdar Ortaç ve eşi Chole Ortaç'ın katılımıyla 28.3.2017'de gerçekleşmişti. 

Almanya’da faaliyet gösteren ve birçok projeye imza atan Akpınar Sirketler Grubu şirketlerinden olan GAOK Invest LLC tarafından 230 milyon USD’lik yatırımla gerçekleştirilecek Breeze De Mar Disney Shop, Disney Eğlence merkezi, NASA Uzay Üssü gibi Orlando’nun outlet alışveriş ve eğlence merkezlerinin tam ortasında olduğu söylenmişti.

Lansmanda İnşaat geçmişi hakkında konuşan GAOK Invest LLC CEO’su Onur Kasar, “Daha önce proje geliştirdim fakat inşaata girmeden proje bazında devrettim. Gürkan Bey de yaklaşık 25 yıldır Almanya'da inşaat sektöründe otellerden AVM'lere kadar birçok yapıyı gerçekleştirmiş.” dedi.

REKLAMA KARŞILIK 4 DAİRE

Proje ortakları ile Miami tatilinde tanıştıklarını belirten Serdar Ortaç, reklam karşı projeden eşiyle birlikte ikişer daire aldıklarını söyledi. İçinde yaşayacakları bir projenin reklam yüzü olmanıın güzel olduğunu belirten Ortaç, projeye güveniyoruz dedi. Ortaç’ın eşi Chloe ise Orlando’nun aileler için çok doğru bir yer alduğunu söyledi.

Projenin Aralık ayında başlayacağını belirten Cavit Kavurt, “Krediyi üçüncü bankalardan almanıza gerek yok zaten finansmanını da biz yapıyoruz. Aralık ayında başlaması planlanıyor. Gelecek sene Aralık'ta da inşaat bitmiş olacak 2018 Aralık'ta.” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde