İş Bankası'ndan vergi cezası tepkisi

İş Bankası'ndan vergi cezası tepkisi

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, 54.6 milyon liralık şok vergi cezasıyla ilgili tepki gösterdi

İş Bankası'ndan vergi cezası tepkisi
16px
24px
20.12.2013 09:15
ABONE OLgoogle

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, 54.6 milyon liralık şok vergi cezasıyla ilgili, “İş Bankası grubunun ne vergi kaçırmaya ihtiyacı var, ne de bu konuda kimseye bir müdanamız (minnet) oldu. Bize hâlâ vergi eksik diyorlarsa mutlaka yorumda bir noksanlık vardır” dedi.

İş Bankası ile ilgili vergi cezasını, siyasi konjonktüre bağlamanın doğru olmadığını kaydeden Özince, Atılım Üniversitesi’nde düzenlenen “Finans sektöründe liderlik” konferansında “Benim dileğim her vatandaşın, kurumun vergisini tam vermesidir. Müessese olarak biz öyle yapıyoruz” dedi. Özince, rüşvet operasyonunda evinde 4.5 milyon dolar bulunan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın durumuyla ilgili de, “Para işi çok risklidir. Ama bu gibi olaylar kesin neticelere bağlanmadıkça hüküm vermemek gerekir. Ben bankacı olarak zimmet suçlamasıyla karşılaştım. Çok mücadele ettim. O nedenle bu gibi olaylarda toplumsal hassasiyet gösterilmesi gerekir” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde