İş Bankası'ndan satılık Avea hissesi

İş Bankası'ndan satılık Avea hissesi

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, bankadaki sadeleştirme operasyonunun ipuçlarını verdi.

İş Bankası'ndan satılık Avea hissesi
16px
24px
10.08.2012 03:45
ABONE OLgoogle

'Doğrudan faaliyet alanımıza girmeyen, finansal olmayan iştiraklerimizle ilgili sermayemizi optimum kullanmaya dair, piyasa fırsatları da buna imkan verirse bunun gereklerini yaparız' diyen Adnan Bali, %10 hisse sahibi oldukları Avea'yı işaret etti

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, bankanın finansal olmayan iştiraklerinde fırsat çıkması durumunda stratejik opsiyonları düşünebileceklerini belirterek, yaklaşık yüzde 10 paylarının bulunduğu GSM operatörü Avea'nın da buna dahil olduğunu söyledi. Bali, İş Bankası'nın Avea'daki hisselerini satıp satmayacağı ile ilgili bir soru üzerine 'İştiraklerimizle ilgili somutlaşmış bir durum yok ama bizim bütün diğer iştiraklerimizle ilgili söylediğimiz şey burada da geçerli; doğrudan faaliyet alanımıza girmeyen, finansal olmayan iştiraklerimizle ilgili sermayemizi daha optimum kullanmaya dair, piyasa fırsatları da buna imkan verirse bunun gereklerini yapmak durumundayız, Avea da buna dahildir' dedi.

İş Bankası, Avea'nın son sermaye artırımına katılmadı ve bu nedenle şirketteki payı azaldı. Avea'nın internet sitesindeki bilgiye göre, Avea'da Türk Telekom'un yüzde 89.99, İş Bankası'nın yüzde 10.01 payı bulunuyor. Avea'nın sermaye artırım sürecine, daha önceki politikaları paralelinde katılmadıklarını ve paylarının gerilediğini belirten Bali, 'Avea'da bu anlamda payımızın tamamen azaltılması ve çıkılması suretiyle karara varma konusu ayrı bir inisiyatiftir' dedi. Bali, iştirakleri ile ilgili politikalarında son 10 yıl içinde ciddi bir sadeleşme olduğuna da dikkat çekti.

İLK YARIDA 1.7 MİLYAR TL KåR
BANKA, 2012 yılının ilk altı aylık bilanço sonuçlarına göre 165,6 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştı. Banka, aynı dönemde 1,66 milyar TL net kar elde etti. İş Bankası Genel Müdürü Bali, 2012 yılının ilk altı aylık finansal sonuçlarını değerlendirdiği basın toplantısında İş Bankası'nın aktif büyüklük, krediler, mevduat ve özkaynaklar bakımından Türkiye'nin en büyük özel bankası konumunu sürdürdüğünü söyledi. Bu yılın ilk yarısında kredilere odaklanma yönündeki yaklaşımlarını sürdürdüklerini kaydeden Adnan Bali, kredilerin toplam aktifler içerisindeki payında son yıllardaki yükselişin devam ettiğini, bu dönemde yaklaşık 6,6 milyar TL'lik artış gösteren kredi kaleminin aktifler içindeki payının yüzde 59'a ulaştığını belirtti.

Arap-Türk'te statükoya devam
ADNAN Bali, Arap- Türk bankasındaki hisselerine ilişkin bir soru üzerine, 'Orada bir satış sürecine gelmiştik, ancak tam o sırada rejim değişikliği oldu. Şimdi yeni bir çalışma dönemine girildi. Henüz o ilk satış döneminin gerektirdiği konjonktürde değiliz şu anda. Dolayısıyla şimdilik bu mevcut statükoyla bir miktar devam edip, ancak gelişmeleri de görmeye, izlemeye devam edeceğiz' yanıtını verdi.

KREDİ HEDEFİ 100 MİLYAR TL
İLK yarı sonunda İş Bankası'nın kredi hacminin yüzde 7 artışla 98.2 milyar liraya yükseldiğini söyleyen Bali, yıl sonu için 100 milyar lira hedeflediklerini ve bu hedefe yaklaştıklarını kaydetti. Yılın ilk çeyreğinde ekonomik aktivitedeki ivmenin yavaşlaması ve yurtiçi talepteki gerileme nedeniyle kredi büyümesinin yatay seyrettiğini söyleyen Bali, ikinci çeyrekte ise kurumsal ve ticari kredilerin katkısıyla yüzde 5.6 artış sağladıklarını belirtti. 'İş Bankası grubunun Türk ekonomisine sağladığı katkı 136.2 milyar liraya yaklaşıyor' diyen Bali, 'İkinci yarıda iç talepte tedrici artış paralelinde bankacılık sektörü kredi hacmindeki artış seviyesinin ılımlı seyrini koruyacağını bekliyoruz' diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde