İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’den “CHP hisseleri” açıklaması

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’den “CHP hisseleri” açıklaması

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, bankadaki CHP hisselerinin Hazine'ye devri yönünde hükümetten gelen açıklamalara yanıt verdi.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’den “CHP hisseleri” açıklaması
16px
24px
18.02.2020 12:54
ABONE OLgoogle

Bali, "ana hissedarın mülkiyet haklarıyla, bankanın performansıyla, bankanın iş yapma biçimiyle doğrudan bir ilgisi yok" dedi.

İş Bankası ve Koç Üniversitesi işbirliğiyle kurulan Yapay Zekâ Uygulama ve Araştırma Merkezi için yapılan basın toplantısında konuşan Bali, şu ifadeleri kullandı: İş Bankası’ndaki CHP hisseleri: Beytülmal

“İş Bankası'nın 25 bin kadar çalışan bir o kadar da emekli, dul ve yetim şeklinde üyeleri var. Çoğunluğu oluşturuyorlar. Bu yoğunluk çerçevesinde yönetim kurulunda üye sayısı itibari ile de çoğunluğu oluşturuyor. Yani karar alma mekanizmaları açısından oldukça açık, net ve şeffaf bir durum var. Diğer taraftan Atatürk'ün kuruluş sırasında koymuş olduğu kaynağın bugün ve kendi vasiyetlerinin bir gereği olarak CHP tarafından temsili söz konusudur ve geri kalanı da halka açıktır. Tartışma konusu olan hadise Atatürk paylarının kimin tarafından temsil edileceğidir. Dolayısıyla ne ana hissedarın mülkiyet haklarıyla ne bankanın performansıyla ne de bankanın iş yapma biçimiyle doğrudan bir ilgisi yoktur. Zannediyorum böyle bir cevap yeterlidir.” İş Bankası hisselerinin Hazine'ye devri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devrine dair iki gün önce yaptığı açıklamada “Fazla geciktirmeye niyetimiz yok. Vakit kaybına tahammülümüz yok” demişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde