İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti İstanbul’da yakalandı

İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti İstanbul’da yakalandı

2014'te kızı ve şoförünün öldürülmesinin ardından bir çok intikam cinayetinin azmettiricisi olduğu öne sürülen Naci Şerif Zindaşti'yi 9 adamıyla birlikte gözaltına aldı. Zindaşti'nin ABD irtibat görevlisi Metin Topuz'la ilişkisinin de incelendiği öğrenildi.

İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti İstanbul’da yakalandı
16px
24px
06.04.2018 12:35
ABONE OLgoogle

Operasyon, İstanbul Emniyeti’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Avukat Kudbettin Kaya’nın geçtiğimiz yıl öldürülmesiyle ilgili çalışma yapan Organize Polisi, Ergenekon gizli tanığı Naci Şerif Zindaşti ve 9 adamını gözaltına aldı.

Polisin operasyonunda Zindaşti’nin saklandığı binanın çevresindeki evlere dahi kamera yerleştirdiği ortaya çıktı.

İranlı Naci Şerifi Zindaşti ismi ilk olarak, 24 Eylül 2007'de Büyükçekmece'de düzenlenen operasyonda 75 kilo eroinle yakalanıp tutuklanmasıyla gündeme geldi.

Zindaşti daha sonra 2010’da dönemin FETÖ’cü savcısı Zekeriya Öz’e verdiği ifade ile gündem oldu.

KOD ADI ‘TERAZİ’

Zindaşti, 21 Ekim 2010'da FETÖ’cü Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e “Terazi” kod adıyla ifade vermişti. Tutuklu uyuşturucu baronu Cemal Nayır’ın 1 Milyon Dolar rüşvetle serbest kalacağını iddia etmişti.

İfadede Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt'a suçlamalar yöneltmişti.  Zindaşti, gizli tanık olarak ifade verdikten sonra 2010 Ağustos ayında serbest bırakıldı.

1 TON 100 KİLO UYUŞTURUCU

Zindaşti’nin serbest kalmasından 4 yıl sonra 22 Haziran 2014’te Yunan Polisi ABD’nin istihbarat paylaşımıyla bir operasyon düzenledi. Bir gemiye düzenlenen baskında, 1 ton 100 kilo uyuşturucu ele geçirildi.

Bu olayla ilgili uyuşturucunun sahibi olduğu iddia edilen Orhan Ünğan'ın 2 adamı gemide yakalanıp tutuklandı. İddiaya göre gemilerde uyuşturucu olduğu ihbarını Naci Şerif Zindaşti yaptı.

KIZI ÖLDÜRÜLDÜ

Yunan Polisi’nin operasyonundan 3 ay sonra Büyükçekmece’de lüks bir cip iki kişi tarafından çapraz ateşe tutuldu.  Saldırıda Zindaşti’nim kızı Arzu Şerif Zindaşti ve Şoförü Devrim Öztunç hayatını kaybetti.

Saldırı sonrasında İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifade veren Zindaşti, “Hedef bendim” diye ifade verdi.

İKİ İNFAZ

Zindaşti’nin kızının öldürülmesinin ardından 22 Aralık 2014’te Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar Küçükçekmece'de bir restoranda öldürüldü. İddiaya göre, Zindaşti kızının tetikçisi olduğunu belirlediği 2 ismi infaz ettirmişti. Ancak daha sonra hedefin yanlış olduğunu öğrenmişti.

DUBAİ VE PANAMA

Kızın katilinin peşini bırakmayan Zindaşti, iddiaya göre, tetikçinin Birleşik Arap Emirliği’nde (BAE) olduğunu tespit etti.  Ve Dubai’de infaz talimatı verdi. Cinayet sonrasında B.A.E. Polisi şüphelinin izine ulaşmak üzere olduğunu fark eden Zindaşti, infaz talimatı verdiği adamını da Panama’da öldürttü.

AVUKAT KAYA CİNAYETİ

Yaşanan seri cinayetlerin arkasında Zindaşti ismi geçerken, Avukat Kudbedin Kaya geçtiğimiz yıl Yeşilköy'de bir restoranda infaz edildi. Kaya, İranlı Naci Şerifi Zindaşti'nin kızının uyuşturucu öldürülmesiyle ilgili Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, azmettirici olmakla suçlanan Orhan Ünğan'ın avukatlığını yapıyordu. Avukat Kaya’nın öldürülmesinin de arkasında Zindaşti olduğu iddia edilmişti.

METİN TOPUZ DETAYI!

Yakalanmasının ardından Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Naci Şerif Zindaşti’nin işlemerinin sürdüğü öğrenildi. Zindaşti’nin ABD irtibat görevlisi Metin Topuz’la ilişkisinin de araştırıldığı öğrenildi.

Habip Atam/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde