İran'dan Erdoğan'a: Trump'ı pişman edeceğiz

İran'dan Erdoğan'a: Trump'ı pişman edeceğiz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin, dün Ankara'yı ziyaret eden özel temsilcisi Mahmud Vaizi aracılığıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a bir mesaj ilettiği ortaya çıktı.

İran'dan Erdoğan'a: Trump'ı pişman edeceğiz
16px
24px
10.08.2018 14:44
ABONE OLgoogle

Mesajın içeriği açıklanmazken, iki görüşmede Vaizi'nin, 'ABD'yi İran'a yönelik yaptırımlarından dolayı pişman etmeye kararlı olduklarını vurguladığı' belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ekonomik yaptırımlarına maruz kalan İran’ın Türkiye’ye bir mesaj ilettiği ortaya çıktı. İran’ın resmi haber ajansı IRNA’nın bugünkü haberine göre, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin dün Ankara’ya giden özel temsilcisi Mahmud Vaizi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bir mesaj iletti. Haberde, mesajın içeriği konusunda ayrıntı verilmedi.   Trump Türkiye'ye gümrük vergisini ikiye katladı

IRNA’ya göre, Vaizi ile Erdoğan’ın görüşmesinde, ‘2015 yılında İran ile uluslararası güçler arasında varılan nükleer anlaşmanın kaderi ve ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımlar ele alındı. Haberde Vaizi’nin, ‘ABD’yi İran’a yönelik yaptırımlarından dolayı pişman etmeye kararlı olduklarını da vurguladığı’ belirtiliyor. Erdoğan’ın da, Türkiye’nin İran ile ilişkilerin devamını ve ikili ilişkileri geliştirmenin yollarını aramayı istediğini söylediği aktarılıyor. IRNA’nın haberine göre Erdoğan, İran Cumhurbaşkanıyla yakın bir gelecekte yüz yüze görüşmeyi istediğini de söyledi.

Daha önce Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ile de görüşen Vaizi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD karşısında İran’a destek veren tutumundan övgüyle söz eden bir açıklama yayımlamış, Çavuşoğlu da “ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını doğru ya da kabul edilebilir” bulmadıklarını söylemişti.

ABD Başkanı Donald Trump Mayıs ayında 2015’te varılan anlaşmadan çekildiklerini açıklamış ve geçen hafta da İran’a uygulanacak yeni yaptırımlar açıklamıştı. (Kaynak: BBC Türkçe)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde