İran'da içinde 180 yolcu bulunan uçak düştü mü, düşürüldü mü?

İran'da içinde 180 yolcu bulunan uçak düştü mü, düşürüldü mü?

İran'da Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı kalkışından kısa süre sonra teknik nedenlerle düştü.

İran'da içinde 180 yolcu bulunan uçak düştü mü, düşürüldü mü?
16px
24px
08.01.2020 07:12
ABONE OLgoogle

İran'ın başkenti Tahran'dan Ukrayna'ya gitmek üzere havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, kalkışından kısa bir süre sonra düştü. İçerisinde mürettabatıyla birlikte 180 kişinin bulunduğu öğrenilen yolcu uçağından alevler yükselmeye başladı.

Boeing şirketinden yapılan açıklamada kazayla ilgili bilgilerin değerlendirildiği belirlendi. İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend ise yolcu uçağından çok az sayıda kişinin sağ kurtulabileceğini söyledi.

İran'dan Kiev'e gitmek üzere hareket eden Ukrayna Hava Yollarına ait içerisinde mürettebatla birlikte 180 kişinin bulunduğu yolcu uçağı, kalkıştan kısa süre sonra düştü. Olay yerine ekipler sevk edilirken, can kaybı konusunda henüz bilgi verilmedi. İran, Irak'taki ABD üslerini vurdu: İlk bilgilere göre 20 ABD askeri öldü

Ukrayna Hava Yollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı, İranın başkenti Tahran'ın 40 kilometre güneyindeki İmam Humeyni Havalimanı'ndan, Ukraynanın başkenti Kieve gitmek üzere kalkış yaptı. İçerisinde mürettebatla birlikte 180 kişinin bulunduğu belirtilen uçak, kalkıştan kısa süre sonra irtifa kaybederek Tahran'a yakın Parand bölgesinde düştü. Uçağın, ilk belirlemelere göre teknik bir arıza sonucu düştüğü öne sürülürken, bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Can kaybı konusunda henüz bir bilgi paylaşılmadı.

"ÇOK AZ SAYIDA KİŞİ SAĞ KURTULABİLİR"

İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, başkent Tahran'da düşen Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağından çok az kişinin sağ kurtulabileceğini söyledi.


Kulivend, İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, PS-752 sefer sayılı uçaktan çok az kişinin sağ kurtulma ihtimallerinin olduğunu ve yolcuların çoğunun hayatını kaybettiğini belirtti.

Kurtarma timlerinin olay yerine ulaştığını ifade eden Kulivend, yangının şiddeti nedeniyle çalışmaların zorlukla yapıldığını dile getirdi.
Acil Yardım Kurumu Sözcüsü Mucteba Halidi de Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağının kısa süre sonra yerel saatle 06.18'de teknik arıza nedeniyle düştüğünü bildirdi.

Uçakta 170 yolcu ve 10 mürettebattan oluşan 180 kişinin olduğunu aktaran Halidi, 22 ambulans ve 2 otobüs ambulans ile kurtarma ekiplerinin olay mahalline nakledildiğini kaydetti.

DÜŞEN UÇAK YENİYDİ

Düşen Ukrayna Havayolları'na ait Boeing 737-800 tipindeki 38124 seri numaralı uçak (UR-PSR) sadece 3,5 yaşındaydı. Uçağın düşüşüyle ilgili teknik arıza dışında farklı iddialar da var.

Bazı görüntülerde uçak havada patlıyor.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde