İran: Kayıp milyarın sırrı Reza Zarrab'da

İran: Kayıp milyarın sırrı Reza Zarrab'da

İran, kayıp 2.7 milyar dolarlık petrol parasına ilişkin soruşturmayı bitirdi. İran, Babek Zencani’nin Türkiye’deki ortağı olarak bilinen Reza Zarrab’ın peşinde...

İran: Kayıp milyarın sırrı Reza Zarrab'da
16px
24px
10.10.2014 07:23
ABONE OLgoogle
İran, kayıp 2.7 milyar dolarlık petrol parasına ilişkin soruşturmayı bitirdi. Araştırmayı yapan Meclis Üyesi Abbas Sultani, paralar hakkında net bilgiye, İranlı işadamı Babek Zencani’nin Türkiye’deki ortağı olarak bilinen Reza Zarrab’ın sahip olduğunu söyledi
 
İran’ın kayıp 2.7 milyar dolarlık petrol parasına ilişkin bu ülkede yürütülen soruştu rma bitirildi. Soruşturmada yer alan bir Meclis üyesi, Türkiye’deki Reza Zarrab’ın paranın akibeti hakkında bilgi sahibi olabileceğini söyledi. 

Bloomberg’de yer alan bir haberde; İran’ın petrol paralarının yurtdışına kaçırılmasına ilişkin soruşturmanın sona erdiği belirtildi. Soruşturmayı yürüten isimlerden Meclis Üyesi Emir Abbas Sultani’nin ifadelerine yer verilen haberde, Aralık ayında İstanbul’da patlak veren yolsuzluk soruşturmalarının ardından tutuklanan Zarrab’ın, İranlı işadamı Babak Zanjani’ye yardımcı olduğunun altı çizildi. Sultani, Zarrab’ın her anlamda bu işe bulaştığını dile getirdi. Haberde, İran’ın ambargolu petrol parasının aracılar kullanılarak, Türkiye’ye altın ihracatı maskesi altında kaçırıldığı vurgulandı.

Bloomberg’in haberinde, soruşturmanın İran’ın kendi içindeki yolsuzluk soruşturmalarının genişlemesinin ardından Türkiye’ye uzandığı kaydedildi. Haberde, İran milliyetine tabi sonradan Türkiye vatandaşlığına geçen Zarrab’ın hapse girdiği ancak Recep Tayyip Erdoğan’ın yolsuzluk soruşturmalarını yürüten savcıları görevden aldıktan sonra serbest bırakıldığı anımsatıldı. Bloomberg, Zarrab’ın altın ticareti konusunda Erdoğan’ın üç bakanına ve bir kamu bankasının genel müdürüne rüşvet vermekle suçlandığını dile getirdi.

Sultani, Zarrab için geliyor

Sultani’nin soruşturmanın selahiyeti açısından Zarrab ve Zanjani hakkındaki delilleri kamuya açıklamaktan çekindiği aktarılan haberde; Sultani’nin Ankara’yı ziyaret ederek Zanjani’nin eski ortakları ile görüşmeyi istediği aktarıldı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde